Skocz do zawartości

Przekierowanie z wielu domen

kamjot

Rekomendowane odpowiedzi

Łukasz strona-seo.pl napisał(a):
strzel artykuły na temat i wtedy będzie good no i jeszcze z linkuj strony między sobą

Nie linkuj, to zmniejszy ich moc.

Wstaw na strony naganiajace wartosciowy contect - podlinku, poczekaj i przekieruj - wtedy czesc mocy przejdzie. Ale czy jest sens ? Najlepiej robić 301 z zafiltrowanych domen, masz czysty zysk wtedy.

Narzędzie do kompleksowego wsparcia działań SEO - https://senuto.com

Darmowe narzędzie do w pełni automatycznej wyceny pozycjonowania

Ewentualnie jak masz czas/siłę przerobową to możesz na każdej z tych domen postawić normalny, pełnowartościowy serwis i linkować niezależnie. W efekcie jest spora szansa, że przynajmniej dwoma z tych serwisów uderzysz o TOP10.

W każdym razie, nie słuchaj ekspertów od siedmiu boleści i nie linkuj ich między sobą. Nie ma to najmniejszego sensu.

Jestem właścicielem SEMURAI - agencja SEO oraz właścicielem VRnews.pl - wirtualna rzeczywistość

Łukasz strona-seo.pl napisał(a):
nie ma jak krytyka no ale i tak zrobi jak zechce

ja jednak uważam że warto jest linkować "satelity" to mi się akurat sprawdziło :P

Jak sprawdziłeś wyniki swojego testu?

Testowałeś też bez linkowania ?

Do autora wątku :

Linkuj serwisy, ale wewnętrznie - np. z podstron do str. głównej - z tym, że to także różnicuj.

Narzędzie do kompleksowego wsparcia działań SEO - https://senuto.com

Darmowe narzędzie do w pełni automatycznej wyceny pozycjonowania

Jeszcze mam kilka pytań do Was ekspertów ;)

Zrobiłem przekierowanie 301 z dwóch domen do domeny docelowej. Coś takiego:

domena1--->DOMENA GŁÓWNA<---domena2

I pozycjonuję, tzn. linkuję w katalogach i preclach te wszystkie 3 domeny, każda pod inną frazę, jednak wszystkie adresy sprowadzają do domeny docelowej. Gęstość linkowania utrzymuję taką, jak dla osobnych domen, czyli ~20 linków dziennie dla każdej jednej.

Jaka będzie reakcja Google na takie coś?

Czy te dwie domeny z przekierowaniem zyskają jakąś moc? Czy może dostane filtra, bana, cokolwiek?

Za jakiś czas przynajmniej na jednej z nich mam zamiar zrobić całkiem inną stronę (przede wszystkim inny content).

Z drugą nie wiem, ale czy stanie się coś, gdy odłączę którąś z tych dwóch?

Blog komputerowy - Masa użytecznych porad, ciekawostki i eksperymenty.

Naprawa laptopów - profesjonalny serwis, naprawa płyt głównych, reballing, BGA.

Stawiasz na każdej domenie serwis cokolwiek co go będzie udawać na tyle żeby dodało się to choćby do katalogów. Linkujesz na Swoje słowo i linkujesz i czekasz. Jak nabierze mocy to wtedy robisz przekierowania. Teraz to nie ma sensu. Pierwsze dodaj linki a potem przekieruj.

Jak je teraz odłączysz to nic się nie stanie bo nie mają żadnej mocy.

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności