Skocz do zawartości

2 linki pod tymi samymi słowami

tomq

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mój szef ma 2 strony i kaze mi umieścić 2 rózne linki pod tymi samymi słowami kluczowymi ale google wyświetla je naprzemiennie - jak ominać ten problem?

Czy założyć nowe konto? Czy nie będzie tu problemem ze jest na ta samą firmę?

Z góry dzięki za odpowiedzi.

89934[/snapback]

spokojnie możesz dawać ale deko zmień opis

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

też chciałem dać dwie reklamy pod to samo słowo dla różnych stron, ale z moich obserwacji wynika, że sie nie da wyswietlić obydwu naraz...

narazie nie zajmowałem się zbytnio tym problemem, ale rozwiązaniem chyba będzie założyć drugie konto - nie wiem czy będą robic jakieś problemy, moim zdaniem nie powinni

jak wyświetlisz dwa naraz to napisz jak sobie poradziłeś

generalnie polityka wprowadzona przez Google zabrania tego typu praktyk, a założenie oddzielnego konta na inny podmiot to kwestia czy Google wykryje czy nie.

Generalnie powiedziałbym, że trudno byłoby wykryć, gdybys używał dwóch kont z róznych kompuerów o róznych IP, rozliczenie byłoby realizowane przez dwie różne karty kredytowe, a linki prowadziłyby do innych stron (np. druga strona firmy, chociażby poświęcona konkretnemu produktowi a nie całej firmie). Takie są moje przypuszczenia, nie testowałem.

pozdrawiam:

Tomek Frontczak

MaxROY.com sp. z o.o. - Search Marketing Consulting

Szkolenia - Marketing: AdWords (certyfikowane przez Google), SEO (certyfikowane przez MaxROY.com) i Analityka Webowa

marketing_okladka_poziom.gif

Witam

Czy założyć nowe konto? Czy nie będzie tu problemem ze jest na ta samą firmę?

89934[/snapback]

Generalnie powiedziałbym, że trudno byłoby wykryć, gdybys używał dwóch kont z róznych kompuerów o róznych IP, rozliczenie byłoby realizowane przez dwie różne karty kredytowe

92208[/snapback]

franckey Nie trzeba się kryć z obsługą wielu kont, gdyż to jest podstawa pracy agencji reklamowych. Wystarczy założyć konto z "Moje Centrum Klienta" i z jego poziomu możesz obsługiwać tyle kont ile chcesz.

tomq Jedna firma nie może mieć dwóch kont. Pewnym "obejściem" jest "prywatne" drugie konto. Lecz wtedy pojawia się problem faktur i rozliczania kosztów. Dla szefa/księgowej może to być nie do przejścia.

Rozwiązaniem byłoby np. skorzystanie z pomocy wyspecjalizowanej firmy/agencji, która poprowadzi kampanię drugiej strony z osobnego konta i wystawi Wam fakturę.

Jestem pewien, że targując się ktoś Ci w tym pomoże i wszystko będzie jak należy (bez partyzantki) i tanio :(

pozdrawiam

może trochę niejasno to napisałem więc:

Firma (podmiot) może mieć tylko jedno konto, ale z poziomu konta "Moje Centrum Klienta" można obsługiwać wiele kont (należących do innych firm/podmiotów). Wystarczy mieć do nich loginy i hasła.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności