Skocz do zawartości

[ile zarabia?] Pro coder XHTML/CSS

msiedlecky

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Nie my, tylko nasi chlebodawcy.

Trzeba poszukać normalnych ;)

Indie... pisałem to w kontekście ceny. Chyba nikt nie myśli, że ci programiści z Indii w ms pracują za miskę ryżu. Ja kiedy ktoś mówi, że programista z Indii czy pokemon z polskiego gimnazjum mu napisze taniej (bo się naczytał głupot na forach) mam jedną odpowiedź "proszę bardzo" :) Przynajmniej mi nie będzie gość marudził że drogo :)

Jak się firmy chcą przenosić do Indii w poszukiwaniu taniego kodu... to niech se to robią, tylko wypada życzyć powodzenia bo na pewno potrzebne będzie :)

pokemon z Polskiego gimnazjum mu napisze taniej

Znajdzie ładną stronę w necie, potem plik -> zapisz stronę jako -> pozmieniać trochę kolory i tylko nie zapomnieć usunąć kodu ze statystykami, bo będzie siara.

Klient zadowolony bo ma stronę za grosze i gimbus zadowolony bo jeszcze 8 takich zleceń i kupi sobie xboxa.

Bardzo dobry freelancer bierze 50zł za godzinę, co daje 400zł dziennie, co daje 8000zł miesięcznie (+ VAT).

Pracy mu nie brakuje.

Wymagania - doskonała jakość kodu, znajomość jquery/mootools i możliwość tworzenia własnych skryptów w powyższych, takie oczywistości typu xhtml/css to nie piszę, bo nie ma to sensu. Oczywiście konieczna możliwość wystawienia f-VAT. Licencje na programy typu PS i inne potrzebne do pracy.

@slawek22 a mac ile ma udziału w rynku? Ostatnio odpadłem w jednej firmie ponieważ wykonany przykład rozjechał się w jednym miejscu na OSie... Pro znaczy, że strona ma działać na wszystkim, nawet na kartce papieru drucianego :)

To ciekawe ile ta firma proponowala, bo jak ktos jest taki Pro jak piszesz, to mysle, ze negocjacje mozna rozpoczac od sumy z 5 na poczatku, a znajac zycie proponowali 2 :)

pffshop, jak dla mnie kontrakt. Można więcej zarobić i nie musisz marnować kilku h dziennie na komunikację z klientem, szukanie nowych i papiery.

Bardzo dobry freelancer bierze 50zł za godzinę

To raczej standardowa stawka poniżej której nikt nie schodzi a nie stawka "kogoś bardzo dobrego"... bo się po prostu niżej nie opłaca jak masz prowadzić firmę, gadać z klientem, etc. Chyba, że masz duży projekt.

Oczywiście konieczna możliwość wystawienia f-VAT.

Po co? Nie taniej zapłacić przedsiębiorstwu CIT zamiast VAT?

Jak sprawdzić czy się jest dobrym Pro coderem XHTML/CSS ?

Np. tutej:

https://validator.w3.org/check?uri=http%3A%...ine&group=0

Po tym co wypluł walidator widać że stronę dla microsoftu robił jakiś gimbus.

Jak robisz tak proste błędy jak:

end tag for "img" omitted, but OMITTAG NO was specified

end tag for "br" omitted, but OMITTAG NO was specified

to możesz jedynie liczyć na staż. Wiele firm wymaga żeby kod javascript też się walidował, ale już nie będę się wymądrzał bo nie jestem developerem lecz designerem ;)

Tylko że microsoft ma zadeklarowany xhtml a używa <br>

99,99% chlebodawców nawet takiego kodera nie zaprosiłoby na rozmowę

To ciekawe ile ta firma proponowala, bo jak ktos jest taki Pro jak piszesz, to mysle, ze negocjacje mozna rozpoczac od sumy z 5 na poczatku, a znajac zycie proponowali 2

Przeglądając ogłoszenia na https://forum.php.pl to żeby dostać 2k poza stolicą to standardem jest PHP, JavaScript oraz znajomość HTML, CSS, SQL to oczywista oczywistość - nawet tego nie napiszemy

EDIT:

Jak widzę takie ogłoszenia to wyć mi się chce ze śmiechu https://forum.php.pl/Poszukiwany_Web_Design...an_t155562.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności