Skocz do zawartości

Czy to może zaszkodzić?

szyszy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam takie pytanie. Sam pozycjonuję swoja stronę w tradycyjny sposób, pisząc artykuły do precli i innych stron z branży finansowej oraz katalogów. Zazwyczaj nie są to strony o niższym PR niż 2, dzięki czemu po paru miesiącach pozycjonowanej frazy doszedłem na szczyt czyli 1 miejsce. Wczoraj zauważyłem że konkurencyjna strona do mojej bardzo szybko idzie do góry w wyszukiwaniach i jest na 2 miejscu tuż za mną. Sprawdziłem backlinki no i od razu zauważyłem że ktoś napierdziela swlem. Nie żebym miał coś super przeciwko, sposób jak sposób chociaż ja po kilku próbach z swl odpuściłem głównie ze względu na to na jakich stronach ukazują się linki do mojej strony, czyli spam, spam i jeszce raz spam.

Jeśli chodzi o ilość backlinków konkurencji to ponad 4000 obl średnio ponad 300 w każdym odnośniku, zaś mojej strony backlink to ok 900 gdzie obl średnio wynosi 90. Jesli chodzi o pozycjonowaną frazę to adres mojej strony ją zawiera, konkurencji nie.

Na razie moja strona nadal się trzyma na swoim miejscu, ale pytanie brzmi jak długo? Jeśli z automatu linków będzie przybywało ok 20 dziennie to jak ja mam konkurować?

Nie chcę spamować, nie jestem tez profesjonalistą, wiem jedynie że ważne są :ilość linków, PR strony linkującej, treść.

Czy moje starania, bo "tradycyjne" pozycjonowanie wymaga czasu oprze się automatowi?

Wiem że sam mógłbym bronic się swlem ale czy naprawdę o to chodzi?

napiszcie co o tym sądzicie, no i czy te dane które podałem wskazują że moja strona utrzyma pozycję czy jednak z czasem się podda.

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

no tak ale jesli obecnie ma trzykrotnie więcej linków co prawda z wyższym obl od mojej to czy to jednak nie jest dowód że mimo wszystko moje linki maja lepsza moc i mimo wszystko strona utrzyma swoją pozycję. A jeśli chodzi o soft do pozycjonowania to co masz na myśli? Myslałem że tylko systemy wymiany linków istnieją

zawsze bałem się że pozycjonowanie takimi zabawkami cjak swl czy podanym przez ciebie programem zakonczy sie banem dla mojej strony, a jest to moja strona firmowa z której "łapie " klientów. Jakie są twoje doświadczenia z tym programem? Rozumiesz chyba że nie będę siedział z załozonymi rekami jak ktos odbiera mi pierwsze miejsce :)

IT nie znasz frazy i od razu wyskakujesz z programami do ustawiania stron... Muchy też walisz kijem od baseboll'a? Czasem wystarczy zwykła gazeta :)

szyszy, swl'em dopalaj wpisy w preclach i katalogach jak już, a nie swoja stronę :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Filtrów się nie bój w razie czego robisz przekierowanie 301, SWL stosuj do dopalania wpisów w katalogach i precli, będą one niejako kondonem dla Twojej strony - zapewnią odpowiednie bezpieczeństwo i nawilżenie ;-)

Pozdrowienia

"swl dopalaj wpisy do katalogów i precli"

no to brzmi juz bezpieczniej :)

ale tak łopatologicznie swl montuje na swojej stronie firmowej?

Publiker no cóz widziałem ich stronę chca za to ok 400 zł .. a sparwdzone to chociaż?

Fikas, baaardzo trafne porównanie :)

Szyszy, rób dalej co robisz, tylko dopalaj jeszcze wpisy z jakiegoś swla. Jeśli to nie wystarczy i konkurencja cie przegoni to pomysł nad czymś "mocniejszym". Ale rób wszystko stopniowo, a nie tak jak It radzi, z bazooką na muche :)

oki kumam, kilka stron o podobnej tematyce i z nich linkuję swl, a jaki byscie polecali ja próbowałem seomatic i to na własnej stronie, bana nie dostałem wiec chyba nie działał za dobrze, juz go wywaliłem

a co z tym publikerem?

warto to kupić? 400 to jednak jakis pieniądz a nie wiem czy warto

kup u kogoś katalogowanie publikerem

NIE NIE NA ZAPLECZU NIE TRZYMAJ SWL :) szkoda strony jeśli np. wykryją ją w GOOGLE

buduje się strony specjalnie pod swl, najlepiej kupić gotowe strony + hosting + domeny + gotową ilość PKT *trochę to trwa, ale masz pewność - że pkt są już zliczone

zależy co pozycjonujesz, radzę na dopalanie wpisów od 30-100k LINKME ELITE :)

XRUMER przyszedł do nas z zagranicy ;)

więc raczej w Polsce, nie jest ono długo używana jedynie za granicą dłużej specjalizuje się tę metodę z tego co widać

Kit na ludność

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności