Skocz do zawartości

Ochrona treści witryny

oloksyk

Rekomendowane odpowiedzi

Może zadam głupie pytanie, ale chce się utwierdzić w przekonaniu że dobrze myślę. Czy ochrona zawartości strony poprzez taki przykładowo plugin do joomli https://extensions.joomla.org/extensions/ac...striction/12837 może mieć jakikolwiek negatywny wpływ na pozycjonowanie?

Wydaje mi się że nie, ponieważ robot tak samo nadal widzi stronę. Czy się mylę?

Uroczystości rodzinne

Pięknie wykonane Zaproszenia ślubne ręcznie robione w rewelacyjnych cenach

Zależy od sposobu wykonania ... jeżeli bezpieczeństwo będzie wymagało przesycenia kodu javascript'em, to może to utrudnić pracę bota :D Z drugiej strony, z całą pewnością, utrudni to pracę niektórych użytkowników strony, tych którzy chcą skopiować ważne informacje i wykorzystać je w innym celu niż "kopiuj / wklej na swój serwis" - zależy od Ciebie i serwisu czy to naprawdę dobry pomysł ...

Pozdrawiam ;)

Moim zdaniem, stosowanie takich tricków jest trochę bez sensu. Wystarczy wyłączyć JS i wszystkie zabezpieczenia szlag trafi. Jak ktoś korzysta z NoScripta, to nawet nie zauważy, że masz zabezpieczenia :)

Może to i zabezpieczy przed pokemonami, ale zaawansowany użytkownik zawsze sobie poradzi.

Potrzebujesz nietypowy pendrive? Tylko teraz pendrive 8GB od Bone w tak dobrej cenie. Zapraszamy.

Kosmetyka aut - auto detailing Łódź

Stosując te zabezpieczenia nic nie zyskujesz, wszystko można obejść - dać podgląd kodu, zrobić screen a potem go sczytać oprogramowanie. Po co Ci to? tylko by utrudniać kopioanie? To przed niczym nie zabezpiecza, więc po co się trudzić?

Twoje treści podlegają ochronie prawnej i za każde jej naruszenie masz prawo żądać rekompensaty w świetle prawa.

Zapraszam na mój blog - websem.pl - marketing internetowy i pozycjonowanie!

Kurs pozycjonowania

banner5.png

Stosując te zabezpieczenia nic nie zyskujesz, wszystko można obejść - dać podgląd kodu, zrobić screen a potem go sczytać oprogramowanie. Po co Ci to? tylko by utrudniać kopioanie? To przed niczym nie zabezpiecza, więc po co się trudzić?

Twoje treści podlegają ochronie prawnej i za każde jej naruszenie masz prawo żądać rekompensaty w świetle prawa.

Znajomy chce takie coś zainstalować u siebie. A tak poza tym to dla nas, znaczy się znających na rzeczy nie jest problemem podgląd źródła strony, ale dla 95% użytkowników internetu jak już nie da rady prawym myszy to znaczy że się nie da:P

Uroczystości rodzinne

Pięknie wykonane Zaproszenia ślubne ręcznie robione w rewelacyjnych cenach

wiem że jest pełno 'dzieci neo' ale bez przesady nie jest ich 95%

już prawie każdy wie że jak nie da się nacisnąć prawego to wchodzi się w Widok>Źródło strony i jest :)

wszystko zależy też od tego do kogo kierujesz swoją stronę, jeżeli do dzieci neo to kod java zabezpieczający klik wstępnie powinien wystarczyć.

przemyśl swoje potrzeby, ale mi wydaje się że takie 'zabezpieczenia' są bez sensu ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności