Skocz do zawartości

Dotpay a bezrobotny.

axe_29

Rekomendowane odpowiedzi

Jak wygląda kwestia osoby, która jest bezrobotna a korzysta z tego systemu.

Rozliczenia odbywa się za pomocą umowy o dzieło i rachunku wystawionego przez niego.

Podpisują umowę o dzieło nie jestem bezrobotny, czyli przykładowo wydrukuje sobie umowę, rachunek i prześle do Dotpay 27 lipca. Tylko w tym dniu jestem osobą pracującą?

wyborne i satyryczne kawały

Nie jestem specjalistą, ale z tego co wiem, umowy o dzieło i zlecenie (na dotpay chyba zlecenie?) możesz mieć nie zależnie od tego czy jesteś zatrudniony czy nie? Po prostu potem się rozliczasz, ale rozszerz swoją wypowiedź to ktoś Ci pomoże, bo do końca nie rozumiem w czym problem

Najlepszy portal branży gier liczbowych Lotto to: Wyniki Lotto NET

Żeby móc wystawiać/podpisywać umowy zlecenie/o dzielo nie musisz być zarejestrowany w Urzędzie pracy.

Chodzi oto że chce być zarejestrowany w Urzędzie Pracy, mieć ubezpieczenie płacone z UP i zasiłek dla bezrobotnych.

Ale podobno nie będę mógł przez umowy o dzieło, które mam w Dotpay.

Inaczej przykładowo, jestem od 1 lipca bezrobotny i dzisiaj 27 lipca chce wydrukować umowę i rachunek z Dotpay. Na umowie będzie napisane"Strony ustalają termin wykonania działa na dzień 2010.07.27" Czyli muszę się wyrejestrować z UP np: 26 lipca żeby sie ponownie zarejestrować 28 lipca?

wyborne i satyryczne kawały

Z tego co mi wiadomo, jakiekolwiek podjęcie pracy skutkuje wykreśleniem z UPracy - przestajesz być bezrobotnym.... Nieważne, na jaki okres czasu.

Jest to oczywiste - ponieważ bezrobotny, to osoba gotowa podjąć pracę... a Ty - w danym dniu, tygodniu czy miesiącu - nie jesteś w stanie podjąć pracy, ponieważ wykonujesz inną... tak pokrótce

pozdrawiam

Wybaczcie - jestem seo-amatorem - Domki Ustronie Morskie - zapraszają!

W Polsce, w sensie prawnym, bezrobotnym jest osoba niezatrudniona i niewykonująca innej pracy zarobkowej, zdolna i gotowa do podjęcia zatrudnienia w pełnym wymiarze czasu pracy, nie ucząca się w szkole w systemie dziennym, zarejestrowana we właściwym powiatowym urzędzie pracy, jeżeli:

* ukończyła 18 lat, z wyjątkiem młodocianych absolwentów,

* kobieta nie ukończyła 60 lat, a mężczyzna 65 lat,

* nie nabyła prawa do emerytury, renty inwalidzkiej,

* nie jest właścicielem lub posiadaczem nieruchomości rolnej o powierzchni pow. 2 ha przeliczeniowych,

* nie jest osobą niepełnosprawną, której stan zdrowia nie pozwala na podjęcie zatrudnienia nawet w połowie wymiaru czasu pracy,

* nie jest osobą tymczasowo aresztowaną i nie odbywa kary pozbawienia wolności,

* nie uzyskuje miesięcznie dochodu w wysokości przekraczającej połowę najniższego wynagrodzenia,

* nie pobiera zasiłku stałego, lub renty socjalnej.

Zrodlo: https://pl.wikipedia.org/wiki/Bezrobotny#Be...ozumieniu_prawa

Tak wiec bedac na bezrobociu nie mozesz zarobic zlamanego grosza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności