Skocz do zawartości

Pozycja w wynikach wyszukiwania

mayeros

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

jestem świeży w temacie więc nie śmiejcie się proszę. Pozycjonuję stronę od ok 1,5 mies. Pozycjonowanie odbywa się co prawda na bardzo popularne frazy. Co jakiś czas sprawdzam pozycję we Free Google Monitor ale moja strona nie pojawia się tam w wynikach wyszukiwania na stronach 1-500. Czy jest to możliwe ze względu na dużą konkurencję czy może coś innego jest nie tak? Dla przykładu podam kilka fraz:

rolety i żaluzje,

rolety i żaluzje warszawa,

rolety montaż

Pomóżcie bo może coś robię nie tak.

Zaindeksowałem w Google, Yahoo, dodałem do kilkudziesięciu katalogów SEO (ok 30-40), napisałem kilka artykułów na presell. Wrzuciłem tydzień temu do Adderka (ustawiłem 5 wpisów i 5 artykułów dziennie, dopaliłem moje wpisy na presell page z Adderka).

Zależy od fraz i sposobu zdobywania linków - wspieranie wpisów z addera może pomóc przy indeksowaniu - ale lepsze efekty daje zdobywanie wpisów w silnych serwisach i wspieranie tych wpisów ręcznym katalogowaniem w dobrych serwisach + zaproszenie dla botów w postaci pingowania ( nie zaszkodzi ) ;)

Młode strony bardzo wolno się rozpędzają ... więc cierpliwość i dalsza praca - jak zawsze na starcie wysoce wskazane :D

Pozdrawiam ;)

30-40 katalogów (pytanie jaka jest ich jakość), kilka precli, to robi się w 1 do 5 dni max, adderkiem dobrze było by podlinkowywać te wpisy w katalogach i preclach, więcej zaangażowania w to pozycjonowanie włóż :D

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Sprawdź czy i jakie BL do nich prowadzą, czy są na bierzaco moderowane, czy BL sa tylko do domneny głownej, czy może do dalszych lokalizacji, staż katalogu w sieci itp.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

sprawdź najpierw stronę czy są w tekście słowa kluczowe czy nie jest tak że strona o jogurcie a ty chcesz rolety :)

może strzel jakiś mały poradnik na temat rolet, montażu.

sprawdź czy kod na stronie nie jest obsra... jakimiś javkami i czy treść strony jest jak najwyżej w kodzie strony

Zacznijmy od tego, że jeśli w ciągu pierwszych 1,5 miesiąca zrobiłeś tak dużo to może troszke przesadziłeś - uważaj żebyś nie dostał bana. Jeśli chodzi o katalogi, które są lepsze a które gorsze, najlepiej żeby były moderowane i miały dosyć duży PR. Czasami warto poświęcić te 10zł i dodać wpis do katalogu płatnego z PR6 ( z wpisem w ciągu 24h) niż przez miesiąc katować katalogi PR2, PR3. i czekać aż ktoś łaskawie Cię doda. Poza tym najważniejsza jest cierpliwość. Proponuje odczekać z tydzień i zobaczyć jakie będą rezultaty, później dodać do kilku katalogów z PR6 - 4 i po kolejnych dwóch tygodniach powinieneś być dosyć wysoko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności