Skocz do zawartości

Pingowanie stron

oneat

Rekomendowane odpowiedzi

Np na uruchomieniu programu Ping SEO Master 2.6

a propos moderowania - odpowiedź na pytanie w formie kup mój program także nadaje się do edycji. Jeśli to ma być forum a nie targowisko to po autorze sprzedającym swoje produkty za jego pośrednictwem wymagane by były mniej inwazyjne techniki...

Mógłbyś Mion wysilić się na kilka linijek teorii przed ofertą, chyba że nie interesuje Cię czy autor tematu cokolwiek o pingowaniu będzie wiedzieć byleby kupił licencję.

zasada jest jedna i bardzo mi się nie podoba, ktoś nie doświadczony o coś pyta i zamiast jakiejś odpowiedzi albo naprowadzenia na źródła dostaje oferty kupna tego czy owego - tak nie powinno się robić w mojej opinii i jeśli "sprzedawca" ciągnie profity z forum mógłby lepiej traktować swoich potencjalnych klientów.

a propos moderowania - odpowiedź na pytanie w formie kup mój program także nadaje się do edycji.
pokaż mi w jakim miejscu napisałem kup! Moja odpowiedz w 100% pokrywa się z pytaniem które brzmiało:

"Wyjaśni mi ktoś w praktyce na czym polega pingowanie stron? ".

To samo co tyczy się cytowania bez potrzeby tyczy pisania tych samych odpowiedzi na pytania które padły i tak dziesiątki razy. Jest opcja szukaj, lub opcja szukaj w google dla wybranego adresu z której należy korzystać przed zadawaniem pytań.

---

zasada jest jedna i bardzo mi się nie podoba, ktoś nie doświadczony o coś pyta i zamiast jakiejś odpowiedzi albo naprowadzenia na źródła
Tak na marginesie twojego wywodu ... Jeśli ktoś zapyta jak w praktyce wysłać emalia zrobisz mu wykład o protokóle SMTP, POP3, TCP/IP :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Dziękuję za uznanie. Nie zgodzę się z Tobą Kolego Lenny_ co do tej kwestii jaką Poruszasz, ale nie róbmy z tego Off-topic'u ...

:)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• 2 tygodnie później...

W pełni popieram Lenniego. Śledziłem m.in. wątek o programie Ping SEO Master i autor odsyła tam do działu dla początkujących, w temacie co to jest pingowanie. Za to w temacie dla początkujących na pytanie co to jest pingowanie odpowiada, że robi się je za pomocą PSM, czyli swojego programu. Pachnie trochę nonsensem nie ? :D

To tak jak odpowiedzenie na pytanie: czym jest html ? Strony html możesz zrobić w dreamwaverze :)

Tu wystarczy po prostu wyjaśnić mechanizm. Nie jest łatwo o tym znaleźć rzeczową informację w internecie, więc autorowi programu PSM powinno zależeć na rzetelnej informacji aby stanąć w roli eksperta i podzielic się wiedzą. najlepiej zebrać z 10-15 pytań i zrobić FAQ i pewnie setki osób wreszcie dostałoby odpowiedź na z pozoru banalne pytania ...

Ja np. ciągle nie do końca wiem jak to działa, jakie są konsekwencje dla mojego IP przy częstym pingowniu i nie do końca rozumiem mechanizm.

Ja np. ciągle nie do końca wiem jak to działa, jakie są konsekwencje dla mojego IP przy częstym pingowniu i nie do końca rozumiem mechanizm.
Nie wszyscy mają predyspozycje do pewnych zagadnień. Ja jestem pewien, że nie nauczę się malować choć bym brał nauki u mistrzów minionych wieków.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności