Skocz do zawartości

Przekierowanie 301 a strony w html

deluge

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam witrynke na ktorej mam 19 podstron i wszystko jest w html. Chcialbym z niej zrobic przekierowanie 301 na nowy adres lecz niestety nie mam dostepu do pliku .htaccess na serwerze. Z tego co się zdarzylem dowiedziec na tym forum, dobra metoda jest przekierowanie w PHP. Tylko jak zrobic przekierowanie PHP do stron w html? Pomyslalem, zeby stworzyc dodatkowy plik index.php z samym tylko przekierowaniem i umiescic go obok index.htm, lub tez calkowicie skasowac index.htm a pozostawic tylko index.php. Jak Google zareaguje na cos takiego? Zauwazy plik index.php i zindeksuje stronke pod nowym adresem? A moze sa jeszcze jakies inne bezpieczne sposoby na przekierowanie 301 np w Javie, Meta??? Bardzo mi zalezy na zachowaniu starego PR i pozycji w Google.

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Myślę, że to powinno Ci pomóc:

<?

header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently"); 

header("Location: https://www.nowyadres.pl/"); 

header("Connection: close");

?>

Wpisz na samym początku index.html (niemoże być pustego miescja przed "<?").

Co to .htaccess, to być może go masz, tylko musisz włączyć pokazywanie ukrytych plików w kliencie ftp.

Pozdrawiam

Live Free or Die

A tak na marginesie to jesteś zadowolony z ich usług ? i ile masz u nich już konto ?

bo ja przeszukiwałem sobie sieć i znalazłem ich i śmiać mi się chciało bo za cene dobrego piwa można u nich mieć miejsce (2 GB/m, PHP, baza danych itd.) i tak dla sprawdzenia co to jest za dziwadztwo wykupiłem u nich miesięczny pakiet i w pierwszy dzień doznałem szoku!!! obsługa techniczna działa nawet o 3 w nocy (i to już nie raz się z tym spotkałem) i admin naprawdę jest OK. jeżeli potrzebujesz pomocy to udzieli Ci takich wskazówek, że małpa to zrozumie. Jak narazie awarii nie było, z tego co widzę to pare dni wcześniej informuje użytkowników o ewentualnych przerwach (w nocy) itd. Zaszokowała mnie ta oferta bo naprawde za 3.7 zł za miesiąc można u nich mieć miejsce.

Konto u nich mam okolo 4 miesiace i jestem naprawde bardzo zadowolony. Wykupilem pakiet medium 6.99zl za 4GB/m 100MB na dysku i wiele innych bajerow. Jak narazie wszystko dziala bez zadnego zarzutu i racja, kiedys mialem przyjemnosc prowadzic dyskusje z obsluga techniczna kolo 1 w nocy. Ogolnie polecam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności