Skocz do zawartości

Przekierowanie 301 a strony w html

deluge

Rekomendowane odpowiedzi

Aby sprawdzić czy działa przekierowanie, sprawdź sowoją stronę za pomocą tego prostego "narzędzia":

https://polskiefilmy.tv/php5/get-headers.php5

jesli działa, wtedy w rezultacie pierwsza wynikowa linnijka powinna być następująca:

HTTP/1.1 301 Moved Permanently

Live Free or Die

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

1. Przekierowanie niby działa bo gdy wpisze w przeglądarce stary adres od razu otwiera mi sie stronka z nowym, ale po uzyciu tego narzedzia: https://polskiefilmy.tv/php5/get-headers.php5, nie wyswietla komunikatu: "HTTP/1.1 301 Moved Permanently"

tylko:

HTTP/1.1 301

Date: Sun, 05 Sep 2004 19:14:46 GMT

Server: Apache/1.3.31 (Unix) mod_auth_passthrough/1.8 mod_log_bytes/1.2 mod_bwlimited/1.4 FrontPage/5.0.2.2634a mod_ssl/2.8.18 OpenSSL/0.9.7a PHP-CGI/0.1b

X-Powered-By: PHP/4.3.8

Connection: close

Content-Type: text/html

HTTP/1.1 200 OK

Date: Sun, 05 Sep 2004 19:14:46 GMT

Server: Apache/1.3.31 (Unix) mod_auth_passthrough/1.8 mod_log_bytes/1.2 mod_bwlimited/1.4 FrontPage/5.0.2.2634a mod_ssl/2.8.18 OpenSSL/0.9.7a PHP-CGI/0.1b

X-Powered-By: PHP/4.3.8

Connection: close

Content-Type: text/html

2. Nie udało mi sie zrobic przekierowania bezposrednio w .htaccess, poniewaz stronka do ktorej przekierowuje jest na tym samym koncie serwerowym, tylko pod inna domena podpieta pod jeden z podkatalogow. Problem dotyczy tylko sytuacji, gdy probuje zrobic przekierowanie w .htaccess z glownego adresu zwiazanego z firma hostujaca na wlasna domene ale znajdujaca sie wlasnie na tym koncie: po ustanowieniu takiego przekierowania, nie daje sie otworzyc zadnej stronki, cos tak jakby sie zapetla i stoi w miejscu. A gdy np robie przekierowania w .htaccess pomiedzy 2 wlasnymi domenami ulokowanymi, kazda na innym podkatalogu, to nie ma zanego problemu. Dziwna sytuacja.

Nie udało mi sie zrobic przekierowania bezposrednio w .htaccess...

Ty sobie lepiej sprawdz czy nie masz więcej kopii bo na ich serwerze jest coś takiego:

Jak podpinasz swoją domene jako dodatkowe domeny to automatycznie jest tworzona subdomena do Twojego konta czyli wygląda to mniejwięcej tak:

jak podepniesz jako dodatkową domene np. moja_strona.pl do katalogu "nazwa_katalogu" to zostanie utworzona kopia strony "moja_strona.pl" pod adresem "https://nazwa_katalogu.nazwa_twojego_konta.webd.pl"

Chyba to w miare jakoś opisałem :-k

Tak wlasnie jest i nie udalo mi sie zrobic przekierowania w .htaccess z adresu: www.nazwa_mojego_konta.webd.pl na subdomene utworzona w dodatkowej domenie podpietej do jednego z podkatalogow, bo to blokowalo otwieranie kazdej stronki ktora mam na tym koncie. Moze troche zagmatwalem ale takie dokladnie przekierowanie bylo mi potrzebne. Na szczescie mam to juz jako PHP w plikach html :)

• 2 tygodnie później...
A tak na marginesie to jesteś zadowolony z ich usług ? i ile masz u nich już konto ? 

bo ja przeszukiwałem sobie sieć i znalazłem ich i śmiać mi się chciało bo za cene dobrego piwa można u nich mieć miejsce

Chodzi tu o webd.pl

I pośmieję się z tej oferty :D kontakt z adminem jest rewelacyjny, bardzo szybko odpowiada na pytania nawet w nocy ale co z tego jak łącza są strasznie zamulone :) dlatego zmieniłem usługodawce i jednak lepiej dorzucić jeszcze 5 dobrych piw i wykupić normalne usługi.

• 3 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności