Skocz do zawartości

Przekierowanie 301 a strony w html

deluge

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Chodzi tu o webd.pl 

I pośmieję się z tej oferty  kontakt z adminem jest rewelacyjny, bardzo szybko odpowiada na pytania nawet w nocy ale co z tego jak łącza są strasznie zamulone  dlatego zmieniłem usługodawce i jednak lepiej dorzucić jeszcze 5 dobrych piw i wykupić normalne usługi.

Mam stronke postawioną właśnie na ich serwerze i google nie chce jej za nic zaindeksować. Podejżewam że to wina właśnie serwera bo kod strony chyba nie jest zbyt trudny dla google. strona to: www.e-praca.net

Gość Anonymous

jesli dajemy 301 to moc linkow zostaje przeniesiona. niewazne czy uzyjemy htaccess czy damy kod php na poczatku strony. trwa to jednak troche, nie od razu zobaczymy efekt. trzeba poczekac kilka tygodni.

W zwiazku z tym watkiem zadam pytanie - nie znalazlem odpowiedzi na forum.

Mam serwis - na razie skormny - gdzie wszystkie strony sa w postaci strony w php ze zmienna np index.php?dzial=nazwastrony

Przerabiam troche strone - za dobrymi radami Jeża - pozdro - Ale niechce tracic mocy linkow

pomyslalem od przekierowaniu redirect 301 w .htaccess i mod_rewrite.

Niestety samo mod_rewrite nie dziala na moim serwerze

wiec zostaje mi komenda redirect 301

probowalem zrobic cos takiego w htaccess

redirect 301 /index.php?dzial=kompostowniki.html https://www.kompostowniki.pl/kompostowniki.php

czyli przekierowanie ze starego adresu na nowy

Niestety nie dziala do konca tak jak chce owszem przekierowywuje pliki ale pozostawia zmienne w adresie

Czy ktos wie jak zrobic takowe przekierowanie zeby zarowno user jak i robot przegladarki zostaly z pierwszego adresu "przerzucone" na wlasciwa strone?

Z gory dzieki za odpowiedz na pytanie przez ktore szukam odpowiedz przez 30 godzin

Chajd

Hmm... wlazłem na te webd i jestem w szoku... ja mam konto na pop.pl , cenami to mi zaimponowali ... ciekawe jak z resztą.

Ja powiem że jestem zadowolony z ich usług w 90%.

To co ktoś napisał że kontakt z adminem jest bardzo dobry to święta prawda.

Co do "zamulonych" łącz to pewnie wina posiadania konta na jednym z serwerów, też miałem tam konto i gdy miałem problemy admin sam zaproponował przeniesienie na inny serwer co uczynił w ciągu 24 godz. i od tej pory jest OK.

Nie ma żadnego problemu z indeksacją stron przez google, przynajmniej u mnie.

Biorąc pod uwagę całość to ciężko się do czegoś przyczepić, a sytuacje że w ciągu miesiąca mogą się trafić 3-4 godziny że serwer nie działa, o czym z resztą informują wcześniej, zdarzają się wszędzie.

Co do tematu to przekierowanie 301 przenosi na 100% całą moc linków testowałem wielokrotnie.

Mam Problem. Powiedzcie mi czy przekierowanie strony muzyczka.com.pl zagwarantuje mi przeniesienie mocy linkow itp? W tej chwili dostaje "HTTP/1.1 302 Found" a wiec nie 301 - mimo ze prosilem admina o 301 :/ pytanie zostawic tak bo nie ma roznicy czy zj***c admina by dal 301??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności