Skocz do zawartości

Jak poprawnie i obiektywnie sprawdzić pozycję dla danego słowa kluczowego?

smut

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, że temat poruszany był wielokrotnie, a pytanie zawarte w temacie może wydawać się banalne, ale (szczególnie w kontekście niedawnych zmian) zauważam następujące zjawiska:

- pozycja dla danego słowa różni się w zależności od użytej przeglądarki

- pozycja dla danego słowa różni się w zależności od tego czy jesteśmy zalogowani do swojego konta Google

Jaki proponujecie obiektywny (czyli widoczny mniej więcej podobnie) sposób sprawdzania pozycji?

Myślałem o odpytywaniu różnych DC po IP, ale to nie daje dobrego wyniku, bo wyniki się różnią (czasem nieznacznie, czasem kolosalnie).

Zadziwia mnie pewne zjawisko. Otóż, po zalogowaniu się do konta i wyróżnieniu pewnych stron dla pewnych słów kluczowych, nawet po wylogowaniu się z tego konta, zajmują one wysokie (czasem czołowe) pozycje w wynikach wyszukiwania.

Mam wrażenie, że częstotliwość wyszukiwania danego słowa kluczowego (na danym komputerze/IP/koncie - nie jestem pewien) może mieć wpływ na jakość/świeżość wyników właśnie dla tego słowa kluczowego. Macie jakieś podobne spostrzeżenia?

Linki do podobnych/lepszych/pokrewnych dyskusji/artykułów są jak najbardziej wskazane.

Gwarantowany efekt. 100% satysfakcji lub zwrot gotówki. Tylko teraz profesjonalne pozycjonowanie książek na Twojej półce. 20% zniżki jeżeli masz różową i prostą (wypozycjonowaną) ścianę. Nie pozycjonujemy stron w Google.

Czy na tym kompie co sprawdzasz, mimo wylogowania z konta G masz w historia online masz:

Włącz dostosowywanie w oparciu o aktywność związaną z wyszukiwaniem.

czy

Wyłącz dostosowywanie w oparciu o aktywność związaną z wyszukiwaniem.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

www.webpozycja.pl

Fajny darmowy projekt, według mnie najlepszy względem obiektywnego zarządzania nawet i ogromną ilością stron i fraz kluczowych :)

Patrząc po np. stronie mojego forum, ani razu nie wszedłem na link z google prowadzący do niego... ale jest gdzieś tam, hem, hem w wyszukiwarce koło 65-80 miejsca, ale samo odwiedzanie tego forum codziennie wystarczyło (bez logowania do konta google) do tego, żeby forum było zawsze w TOP5 pod frazą, którą wstukuje... używałem do sprawdzenia Firefox 3, 4beta, chrome, safari, oper, opery mini... na pera mini i safari to zjawisko nie wystąpiło, ponieważ z safari nigdy nie wchodziłem na to forum a z opery mini wchodze raz na 10-14 dni... wniosek nasuwa się sam ;)

owszem są sytuacje które mogą kogoś nabawić palpitacji serca.

Proste i na ogół dobrze podające pozycje są programiki po co szukać w wyszukiwarkach?

darmowy - Free monitor Google lub zakupić Seoadministrator

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności