Skocz do zawartości

Jak google czyta adres IP strony?

lysy2005

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanowne grono po raz kolejny,

mam pytania:

1) W jaki sposób google odczytuje IP domeny, czy odczytuje ten sam wynik co po wpisaniu w wiersz poleceń ping:nazwadomeny?

2) Czy istnieje narzędzie do sprawdzania adresów IP, klas tak jak widzi to google?

3) Co google jeszcze pobiera z domen?

Zadaje sobie te pytania ponieważ postawiłem kilka stron zapleczowych na różnych IP, ale nie jestem pewien co do konfiguracji serwera, zaplecze ma 3 miesiące jest zaindexowane w 100% a strony pozycjonowane nie idą w górę.

Może ktoś odpłatnie sprawdzi zaplecze, czy jest skonfigurowane dobrze, niestety mam umowę o poufności z klientem dla którego zostało wykonane zaplecze, więc do sprawdzenia dany zainteresowany musiałby podpisać również oświadczenie.

Tak jak wspomniałem we wcześniejszym poście, jestem programistą. Chciałbym dostać informacje czy moje zapleczówki są odpowiednio zrobione i czy serwer z rózymi adresami IP jest dobrze skonfigurowany. Oczywiście za pomoc zapłacę (wymagane tylko oświadczenie).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności