Skocz do zawartości

Sposoby na pisanie dłuuugich lańcuchów sysnonimów

kamjot

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Odkąd wziąłem się ostro za pozycjonowanie mojej strony, piszę wiele artów, po czym tworze im naprawdę dłuuuugi łańcuch synonimów. Przykładowo art na 2000 znaków po zsynomizowaniu zawiera niekiedy nawet 12000 znaków (tzn tekst pierwotny + łańcuchy synonimów) bo robię synonimy dla całych zdań. Co najlepsze, przykładowo 10 wygenerowanych z tego tekstów brzmi ściśle logicznie, unikalne i poprawnie gramatycznie i ma pożądaną długość, więc warto się wysilić

Ale przyznać trzeba że po kliku godzinach takiego pisania oczy wysiadają (piszę w wordzie). Wiersze się mieszają i już niekiedy sam się gubię.

Czy są jakieś programy wspomagające takie pisanie, a może macie jakieś sprawdzone dla siebie sposoby? A może w wordzie da się ustawić coś w stylu podświetlania danej składni czyli {synonim | zamienne słowo | słowo o podobnym znaczeniu} ?

Blog komputerowy - Masa użytecznych porad, ciekawostki i eksperymenty.

Naprawa laptopów - profesjonalny serwis, naprawa płyt głównych, reballing, BGA.

www.crewriter.com - to powinno Ci ułatwić i przyśpieszyć pracę :).

Wklej tekst.

Zaznacz wyraz - masz go po prawej, potem enter i kolejne słowa ot cała filozofia:).

Narzędzie do kompleksowego wsparcia działań SEO - https://senuto.com

Darmowe narzędzie do w pełni automatycznej wyceny pozycjonowania

www.crewriter.com - to powinno Ci ułatwić i przyśpieszyć pracę :).

Wklej tekst.

Zaznacz wyraz - masz go po prawej, potem enter i kolejne słowa ot cała filozofia:).

No całkiem zacne narzędzie, ale raczej dla tekstów do katalogów, bo dla precli na 2000 znaków to synomizując pojedyńcze wyrazy może wyjść z tego masło maślane, a ja dbam o jakość i unikalność tekstów}

Chodziło mi o coś, jakiś program który ułatwia pracę z długimi łańcuchami synonimow, albo jak zrobić np w wordzie żeby podświetlał wyrazy zawarte między znacznikami {}.

Nie rozumiem.

Wklej tam cały tekst.

Zaznacz jeden wyraz - dodaj synonimy.

Potem kolejny - i tak dalej.

Robiłem tak z długimi tekstami i nie widziałem problemu.

Ten program Ci podkreśla takie wyrazy,

Narzędzie do kompleksowego wsparcia działań SEO - https://senuto.com

Darmowe narzędzie do w pełni automatycznej wyceny pozycjonowania

Rzeczywiście nie dostrzegłem tych możliwości - zacne narzędzie :D

Jedynie przydała by się opcja zmiany rozmiaru pól w których znajduje się edytowany tekst ;)

A tak BTW, czy jest jakieś narzędzie wyliczające możliwą ilość unikalnych kombinacji dla tekstu z synonimami?

ewentualnie synonimek mojego autorstwa:

wyróżnia go to że radzi sobie z odmienionymi słowami

synonimek2_03.JPG

https://seo4you.pl/pozycjonowanie/synonimek/

Program niestety nie jest darmowy :D to jedyna jego wada

Co do ilości mozliwych kombinacji to nie wiem czy jest sens to wyliczać

jak masz 10 słów z których każde ma 4 synonimy to ilość kombinacji wynosi 1.048.576 wiecej słow i robia sie ilości porównywalne z ilościa atomów na ziemi ;)

ale jak masz chwile na testowanie synonimka to moge dodać taką opcję w godzinkę i zobaczysz czy to jest to czego szukasz.

Edycja:

W celach badawczych zrobiłem prosty test:

Trzy zdania zdania:

Jak poinformował zastępca komendanta śląskiej straży pożarnej, bryg. Marek Rączka, przez noc ponad 300 strażakom udało się

m.in. zabezpieczyć folią domy z zerwanymi dachami. Teraz strażacy nadal pomagają mieszkańcom w usuwaniu szkód w ich

gospodarstwach. Wartość strat materialnych trudno na razie oszacować. Zajmą się tym tzw. komisje klęskowe, powoływane przez

wojewodę śląskiego.

Ilość możliwych kombinacji z wykorzystaniem synonimów

31603654656000

Ilosc słow które maja synonimy 22

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności