Skocz do zawartości

Duplicate Content

erotiksite

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Mam jedno pytanie dotyczące DC,

czytałem że dc występuje np w momencie gdy strona pojawia się zarówno pod adresem domena.pl jak i www.domena.pl

i tutaj moje pytanie czy duplicate content może wystąpić w takie sytuacji :

Na stronie głównej mam dość długi tekst i część z tego tekstu w niezmienionej formie chciałbym umieścić na podstronie.

Wyglądało by to tak że ten sam tekst znajdował by się na www.domena.pl i www.domena.pl/podstrona.html

Poza skopiowaną treścią na podstronie nie było by innego tekstu.

Jest to część tego samego serwisu więc chyba powinno być dobrze ? podstrona zaindeksowała by się bez problemu ?

Pozdrawiam

Trudno powiedzieć jak to oceni Google - Duplicat Content dotyczy raczej skopiowanych stron, gdzie nie tylko treść jest identyczna, ale również kod strony - np. umieszczenie w sieci X takich samych stron w celu zajęcia możliwie największej liczby pozycji w rankingu wyszukiwarki :D W takim celu powstał Duplicat Content, żeby jedna się znalazła w indeksie, a reszta nie ;)

W obrębie jednego adresu jest to powielenie treści w serwisie i wątpię żeby podeszło pod Duplicat Content ... jednak wiadomo jak jest - trudno przewidzieć co Google wymyśli ;)--> Lektura <--

Pozdrawiam B)

oprócz : domena.pl , www.domena.pl ... możesz mieć jeszcze np. www.domena.pl/index.php

ps. nie jest możliwe aby google krótkie wstawki tekstowe na różnych podstron traktowało jako DC . Wtedy Cytaty , zajawki etc były by bez sensu .

Ale coby mieć pewność trzeba porwać pana Cutts`a ... i wytrzepać z niego trochę wiadomości ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności