Skocz do zawartości

Layout do oceny - Opinie

jezol

Rekomendowane odpowiedzi

ilgesu napisał(a):
O tym, że wygładzenie w PS daje ładny efekt, jednak w praktyce będzie to wyglądało z goła inaczej i daje zły podgląd na ostateczny wygląd.

Ano bo wygładzania czcionki w css nie ma. Co nie znaczy, że jest to nie możliwe :)

Co do strony, ładna, moim zdaniem top jest ok. Kolory są bardzo przyjemne, wstydu nie ma. :angry:

Ja jak i wielu innych znanych mi designer'ów używam AA: sharp'a. None nie zawsze odzwierciedla rzeczywistość, tym bardziej, że Vista i Seven maja auto AA.

U Ciebie jest to chyba strong, więc troszkę za dużo. Strong'a używam tylko do elementów statycznych.

- Kolorystyka ładna, lecz obita.

- Header sporo za duży

- Menu: nie lubię dużych elementów (ja) :) weź pod uwagę, że nie dodasz nowej kategorii bez ingerencji programu graficznego (obrazki/font)

- Fajnie, że dorzuciłeś border na obrazki, uzupełnia

- Ostatnia rzecz, coś co mnie mocno razi - baardzo duża przestrzeń na content, zrób układ na trzy kolumny, bądź inaczej rozstaw bloki.

Pozdrawiam

demon23 napisał(a):
dzięki za odpowiedź sprawdzę to bo nigdy nie używałem tego, ale po co to robić jak i tak każdy tekst później będzie "wklepany" do kodu.. jedynie co jest ważne trzeba pokazać klientowi w ładnej formie.

Właśnie po to, żeby klient widział jak strona będzie wyglądała w rzeczywistości a nie "na obrazku".

• 3 tygodnie później...

Ja osobiście nie używam aa w tekście, bo później efekt nie do uzyskania online tym bardziej z racji mnogości przeglądarek. Co do layoutu jest czysty i schludny, ale układ oklepany, jak mógłbym się do czegoś jeszcze czepić to główna treść na stronie jest troche zbyt szeroka, a szerokość tekstu choć niby banalne i mało kto przywiązuje uwagę wpływa znacząco na jego odbiór przez czytelnika najlepiej ,żeby nie przekraczała 400 px u Ciebie jest to prawie 700 ot taka mała uwaga na temat web usability, może by jakoś nad nią popracować.

Płaski brzuch? a6w , zbędne kilogramy sprawdź dieta dukana przepisy i

Potrzebujesz strony internetowej? strony www koszalin

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności