Skocz do zawartości

Dziwne zachowanie strony w google

mariosz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję za cierpliwość.

Jestem posiadaczem strony https://www.meblesosnowe.pl stara domena, od przynaimniej 10 lat po haśle " sosna " była wyświetlana na pozycji 1-5

W ciągu ostatnich 2 miesięcy moja stronę dotknęły "kataklizmy" połączone z dziwnymi zbiegami okoliczności.

Zaczęło się od Adwords, dostałem kupon, stworzyłem konto, a że mam 2 strony druga to https://www.e-materace.com dlatego założyłem je 2. no i się zaczęło.

Następnego dnia zaobserwowałem spadek ruchu na stronie, okazało się że nie ma mnie w wyszukiwarce, nie to że spadłem o kilka pozycji tylko nie byłem w niej uwzględniony, szok.

Opisałem na forum pomocy Adwords całe zdarzenie https://www.google.com/support/forum/p/Webm...8c2eb&hl=pl

Po 2 tygodniach okazało sie że mam podpięte w kodzie linki, szok nr2. Wyrzuciłem je i tak jak radził user zgłosiłem stronę do rozpatrzenia. Następnego dnia wróciłem do wyszukiwarki na 8 pozycję, ale tylko na 1 dzień i znowu wyleciałem :)! po następnych 2 tyg. jeszcze raz zgłosiłem i znowu wróciłem na 1 dzień ale tym razem na 28 poz. to było wczoraj a dzisiaj już mnie nie ma

Reasumując dostaje filtr ale za co, co z moją stroną jest nie tak?. ten kod jest już jakiś czas przed tym zdarzeniem nic nie zmieniałem wtedy było ok, a teraz nie.

Ciekawe jest to że razem z ukrytymi linkami, odkryłem pliki php w głównym katalogu które znalazły się tam nie wiadomo jak było ich ok 10 i nazywały się google.a15aef....php które oczywiście usunołem

Macie może jakieś pomysły?

• 2 tygodnie później...

Szopek ciąg dalszy

Następnego dnia po moim poście wróciłem z powrotem na 1 stronę wyszukiwarki, byłem tam do wczoraj, i znowu wyleciałem,

w tym czasie nie ingerowałem w żaden sposób w kod, jedynie dopisałem stronkę do kilku katalogów.

Nie rozumiem tego co się dzieje,

proszę bardziej doświadczonych userów o pomoc.

• 4 miesiące temu...

Strona lata, linkuj z dobrych stron i się uspokoi :ok: tylko zwróć uwagę na swoje konto ftp czy się tam coś nie zalęgło znowu.

My-seo.pl - Katalog

Kosmetyki są wszędzie :)

• 2 tygodnie później...
A co powiecie o tym ?

filtrczyban.jpg

Filt czy google dance ? bo sam już nie wiem , cały czas staram się linkować z dobrych stron katalogów , ale nic nie idzie... :)

Ta fraza nie jest taka łatwa potrzeba dużo bl ty masz zaledwie 100 , zobacz sobie na topowe strony pod filmy online np. seans24.pl

SeoQuake: PR: 2 I: 65,200 L: 310,600 LD: 642,318

Pozdro

Czasami sam nie rozumiem mechanizmu google moja stronka byla na miejscy przez rok na fraze z ktorj sklada sie moja domena. nagle dup i strony wogole nie ma w site, pytanie czemy? Ogolnie strony nie linkuje z byle czego , mozna powiedziec wogole ni linkuje, bo strona mocno sie trzymala i czemu nagle wyleciala? Fakt jedynie na stronie dolozylem fanceboxa z juery gdzie byl jeden znacznik <p> ze stylem display:none ale czy to ma az takie znaczenie? Wiele widze stron na topowych pozycjach ktore maja ffrazy pisane w kolorze tla czyli ewidentnie black seo i strony sie trzymaja a ja poporstu zrobilem <p> z informacha tylko o zlym wpisaniu adresu email do newsletera, zadnych slow kluczowych i tez pytanie czemu?

Dziwne rzeczy sie czasami dzieja, wartosciowe strony wylatuja a czasami na top 10 sa strony prawie ze puste ktore sie trzymaja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności