Skocz do zawartości

Blasty - czy to coś daje?

satin0

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 116
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Jeszcze rozumiałem jak dyskutowano co jest bardziej efektywne (XR czy SWL), ale teraz jak dyskutuje sie co jest mniej śmieciowe to zalatuje mi to hipokryzją...

masz u mnie wódkę :)

ogólnie kazdą formę spamu/seło nalezy umieć wykorzystać. a to co się bedzie działo (raporty/donosy/szkalowanie/upadki firm) to inna para kaloszy. Sugeruje skupić się na robocie :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

obecnie top6 od 1,5 miesiąca :)

i co, nie zrobił byś tego bez blastów ?

KAŻDĄ frazę MOŻNA zrobić top6 BEZ blastów i SWLi - zwykłą wyrobniczą metodą.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

@mario: każdą nowinkę trzeba sprawdzać skoro jest dostępna na rynku :) doszedłbym ale nie w takim tempie :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

albo za jakiś czas nie będą się różnić od śmieci z SWL-i. Proste. Nie da się "mieć ciastko i zjeść ciastko". Nie możesz mieć witryny naładowanej linkami do g*a która jednocześnie będzie traktowana jako "wartościowa"... bo każdy odpowiednio podlinkowany śmietnik miałby PR9 i "wartość" onetu :)

a co jeśli forum ma pełno dobrego contentu np. oficjalne forum jednej z dystrybucji linuksa, ale jednocześnie pełno seo linków w profilach użytkowników (about me + microblog, nie tylko pole URL)?

też będzie traktowane jak śmieć z SWL?

nie każdą

praca i opony to pierwsze co przychodzi na myśl

a co jeśli forum ma pełno dobrego contentu np. oficjalne forum jednej z dystrybucji linuksa, ale jednocześnie pełno seo linków w profilach użytkowników

Jak się pojawi masa linków do złego sąsiedztwa to moc całości raczej na pewno nie wzrośnie.

Nad stronami w SWL autorzy mają przynajmniej jakąś kontrolę...

nie każdą

widać ze mało wiesz o pozycjonowaniu,

każdą fraze mozna zrobić zwykłą wyrobnicza metodą nawet prace i opony

Marketing internetowy dla firm

slawek22: ale i nie spadnie, bo jakby google zbanowało takie forum distro linuksa to by straciło, bo userzy potrzebują takich stron w indeksie

Xann: ale nie w miesiąc i nie w półtora miesiąca, tylko kilkanaście razy dłużej, a czas to pieniądz

zauważ jeszcze że mówimy o top6 a nie top10, a to też spora różnica w trudności

jak obniżysz moc linków to site / poziom indeksacji zacznie spadać

bo wtedy linki wewnętrzne np. w menu forum czy lista tematów też przestaną przekazywać moc

a google nie ma takiej mocy obliczeniowej, żeby różne linki traktować różnie w zależności od tego czy to menu czy pole w profilu albo post

/

nie każdą

jesteś w bardzo duużym błędzie. A że trochę dłużej to potrwa - mi to nie szkodzi - może to bardziej naturalne? może dłużej postoi przez to ?

Możliwe, że kiedyś moja praca pójdzie na marne - wtedy stracę wszelki szacunek do googla i kupię XR. Chociaż tak odgrażam się od 3 lat...

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

a google nie ma takiej mocy obliczeniowej, żeby różne linki traktować różnie w zależności od tego czy to menu czy pole w profilu albo post

A nie wystarczy sprawdzić po prostu czy link jest zewnętrzny czy nie, porównując domeny?

Jako admin forum chciałbym żeby Google całkowicie ignorowało linki z forów, chcę mieć zwykłe klikalne linki także dla niezalogowanych, ale nie chcę żeby boty podążały za tymi linkami czy traktowały je jako czynnik decydujący o pozycji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności