Skocz do zawartości

Sezonowość usług

stmaciek

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym poznać wasze zdanie na pewien temat. Otóż jak wiadomo niektóre z pozycjonowanych przez nas stron oferują usługi dotyczące tylko jakiegoś okresu czasu - mam tak w przypadku polowań w Polsce. Jakie jest wasze zdanie co do zmiany tytułu strony w zależności od potencjalnego popytu na daną usługę tzn. czy dobrze jest jakiś czas przed sezonem zmienić tytuł, znaczniki meta i teksty zmienić tak, aby pasowały do obecnie panującego trendu?

chodzi o zmiany słów kluczowych w tytule i metatagach oraz tekstach, czyli np. jeśli byłbym sklepem sportowym - wiem, że narty sprzedaje się najlepiej późną jesienią i wczesną zimą, zmieniam tytuł powiedzmy we wrześniu dając na początek słowo narty - czy to ma sens?

hmm... może nie jasno mówie, ale chodzi o podmianę słów kluczowych i tytułu, zakładam, że strona jest już kompleksowo wypromowana, zmieniam pozycję słów , które mnie interesują i wydaje mi się, że jest to tylko kwestia zindeksowania - jeśli się mylę proszę mnie wyprowadzić z błędu

hmm... może nie jasno mówie, ale chodzi o podmianę słów kluczowych i tytułu, zakładam, że strona jest już kompleksowo wypromowana, zmieniam pozycję słów , które mnie interesują i wydaje mi się, że jest to tylko kwestia zindeksowania - jeśli się mylę proszę mnie wyprowadzić z błędu

Wiesz zmiany na lepsze zawsze maja sens. Tylko pytanie czy taka zmiana nie bedzie miala wplywu na pozycje strony i nie spowoduje jej spadku w rankingach.

moim zdanien nie poniewaz od wrzesnia do poczatku zimy nie wypromujesz dobrze strony.
Zanim wypromujesz usluge zwiazana z latem, nadejdzie jesien itp itd

Niekoniecznie musi być tak jak mówisz.

Pozycjonowanie przed świętami niemiałoby wtedy sensu...

Jesli jakiś serwis jest dobrze wypromowany np. pod słowo dvd, to można to wykorzystać do wypozycjonowania frazy "nowe filmy dvd" (dużo osób na prezenty kupuje jakiś filmy dvd).

może nie jasno mówie, ale chodzi o podmianę słów kluczowych i tytułu, zakładam, że strona jest już kompleksowo wypromowana, zmieniam pozycję słów , które mnie interesują

Dokładnie jest tak jak mówisz + odpowiednia modyfikacja anchorów, oraz postaranie się o linki zewnętrzne z nową frazą.

Live Free or Die

Nie wystarczy tak po prostu zmienic kilku slow kluczowych na inne, by strona zaczela sie nagle pojawiac wysoko w rankingu zapytan dla dla owych nowych zwrotow.

Na pozycje wplywa naprawde wiele czynnikow, ktorych nie zmienisz z dnia na dzien - np. linki zewnetrzne prowadzace do Twojej strony o okreslonym tekstem odnosnika.

Z jednej strony Michal ma racje - lepiej stworzyc nowe dzialy, podstrony, itd i promowac je w sposob ciagly niezaleznie od mody (czy pory roku), z drugiej strony do okresowych promocji doskonale nadaja sie linki sponsorowane, ktorych elastycznosc w czasie (start kampanii, monitorowanie popularnosci slow, zakonczenie) sa nieporownywalne z innymi metodami promocji w wyszukiwarkach.

ja bym pozmienial slowa, wyslal smsa za szybkie dodanie i patrzyl co sie bedzie dzialo ale jestem poczatkujacy w tej zabawie wiec moge sie mylic... W kazdym razie zawsze ten dluuuugi proces oczekiwania na indeksacje w ten sposob mozna przyspieszyc i tylko to moze byc plusem...

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności