Skocz do zawartości

23%

MMP

23%  

44 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy Twój sklep ma możliwość definiowania nowych stawek VAT?

• Tak
      11
    • Nie
      13

Rekomendowane odpowiedzi

A czy któryś sklep ma na stałe ustawioną stawkę VAT? Przecież w naszym kraju istnieją różne stawki.

dodane:

Jedyny problem to, że trzeba będzie 1 stycznia w nocy siedzieć i zmieniać stawki zamiast pić szampana B)

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Mogą się na tym podatku przejechać, obniżenie podatków spowodowało nie mniejsze wpływy do budżetu, ale rozwój gospodarczy i większą kase z podatków pomimo mniejszego oprocentowania.

Więc łatwo sobie wyobrazić co spowoduje podniesienie podatków ;/ gospodarka przyhamuje i wpływy z podatków będą takie jakie są i teraz, a może i mniejsze :|

A co do oprogramowania sklepów to te co nie mają możliwości zmiany stawki vat powinni zgłosić reklamacje bo towar wadliwy B)

@Dextii ,twoje liberalne teorie (z którymi jak najbardziej się zgadzam i oczywiście popieram) miałyby sens gdybyśmy mówili o podatku dochodowym. Wtedy oczywiste jest iż im większy podatek tym bardziej ładuje się w bambuko skarbówke, a im mniejszy tym większe wpływy do budżetu.

Jak zapewne obecni tutaj zgromadzeni wiedzą że dochody można utajnić ;) (oczywiście niezgodne sprawem i nie polecam!) a w wypadku podwyższenia podatku VAT możemy mówić o swego rodzaju szantażu B) bo i tak za przeproszeniem po du**e dostanie konsument będący na końcu kapitalistycznego ogona (docelowy odbiorca) . Jak będę robić ci katalogowanie to tak i tak wystawisz mi FVAT na 100 zł netto +VAT ;), firmy to jakoś specjalnie nie dotknie. Po tyłku dostanie docelowy konsument który leje paliwo,kupuje agd rtv,meble oraz oczywiście artykuły codziennej potrzeby (jedzonko itp B) )

Od czasów zapoznania sie z prawdziwym liberalizmem jeśli ktoś mowił domnie że PO reprezentuje rządy liberalne to robiłem się czerwony ze wstydu i używałem wulgaryzmów ;). Jeśli ktoś po wprowadzeniu wyższego VAT będzie mieć czelnośc nazwać przy mnie Platformę partią liberalną to dostaje w łeb bez zastanowienia.

Zgodnie z projektem planu od przyszłego roku będą obowiązywały trzy nowe stawki VAT wprowadzone na trzy lata: 6 proc., 8 proc. i 23 proc.

-

No i książki nie będą miały już 0% VAT, chyba że rząd wynegocjuje przedłużenie "umowy" z UE.

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

@tomek_25 mi się 'wydaje' że podatek to podatek bez znaczenia czy to dochodowy, czy konsumpcyjny. Nie ma znaczenia czy go zapłaci kowalski przy wypłacie, czy kowalski przy kasie ;) (dochodowy/vat). Większy vat to większe koszty paliwa, telewizorów ... co za tym idzie mniej rupieci kowalski kupi za te same pieniądze co teraz, więc firmy mniej rupieci sprzedadzą i mniej zarobią, a jeśli mniej zarobią to zwolnią paru pracowników, albo nie przyjmą nowych co by normalnie zrobili, a więc z tego wszystkiego obroty spadną i tak ładnie nie będzie jak sobie wyliczyli, że zyskają 1 % bo z tego 1% może zostać 0,5%.

A jak by poszli w drugą strone i obniżyli podatki stopniowo do 19 % kosztem większego zadłużenia to by za kilka lat było po długach.

Tylko skoro wszyscy to wiedzą to dlaczego tego nie robią :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności