Skocz do zawartości

Jak po filtrze i 301 utrzymać strone na pozycjach

klimek2008

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro nie znasz przyczyn filtra to nie mogłeś ich wyeliminować, a przez to 301 nie ma sensu. Znajdź przyczynę i przekieruj stronę na domenę z poprawioną wersją strony.

ps. Przekierowujesz na zupełnie inną domenę czy subdomenę w tej samej domenie?

i w żadnym wypadku nie wolno używać narzędzia do zmiany adresu w konsoli webmasterów google

bo przenosi wszystkie filtry

a jak nie wiadomo co jest przyczyną filtra i strona jest jakaś zapleczowa czy niskiej jakości najlepiej wrzucić tę samą treść w inny template

Tak, przekierowuje na zupełnie inną stronę.

Obawiam się, że na stronie jest wszystko OK(no bo co może być przyczyną poza duplikowaną treścią a ta jest tutaj unikalna i dobra), zatem przyczyną filtra może być linkowanie ?

Dodam, że próbowałem już dwukrotnie i za 1szym razem od razu po przekierowaniu dosyć mocno podlinkowałem w miarę dobrymi linkami, strona trzymała się z 2 tyg., no i ostatnio chciałem poczekać i po przekierowaniu nie linkowałem i już nie zdążyłem zacząć bo strona spadła ok tydzień po 301

po 301 nie można ostro linkować nowej domeny, 301 przenosi wartość strony, jednak nie wiek domeny (przynajmniej tak wynika z moich obserwacji), filtra można złapać błyskawicznie jak przy każdej nowej domenie.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności