Skocz do zawartości

Czyiś precel na moim hostingu

Elegant

Rekomendowane odpowiedzi

Mam hosting, którego w całości nie wykorzystuję (powierzchnia i transfer), więc pomyślałem, że mógłbym zainstalować na mojej subdomenie lub czyjejś domenie zainstalować wordpressa i dać temu komuś dostęp do bloga, by pisał sobie precla i pozycjonował swoją stronę. Na ile takie działanie jest niebezpieczne dla mnie?

Jeśli dam logi do wordpressa to ktoś dostanie też dostęp do FTP i będzie mógł coś zrobić z moimi stronami, jednak to tylko pliki i po co miałby to robić? Bazy danych są przecież zabezpieczone innym hasłem, są w innym miejscu i tam nikomu nie dam dostępu.

Czy dużo z Was byłoby zainteresowanych wykupieniem takiego precla na czymś hostingu na rok i dłużej?

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

Nie.

Każdy sam woli sobie postawić WP i będzie miał pewność co do niego. Bo przecież może kiedyś tam zacząć Ci brakować miejsca na hostingu to wywalisz precla, albo po jakimś czasie się rozmyślisz itp, itd.

... nie ma tu właściwie życia, tylko powolne umieranie kolejnych dni.

No niby tak... ale jak ktoś wykupi na rok miejsce z określonym transferem (taki przydziele) to już mój problem jeśli mi zabraknie miejsca czy transferu. Po roku można zawsze przenieść precla na swój inny hosting.

Jakbym znalazł kilku powiedzmy 5 zapaleńców na allegro a może mniej to by mi już wystarczyło. Bardziej mi chodzi o niebezpieczeństwo jakie jest dla mnie i moich stron z tego rozwiązania???

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

To zależy od hostingu. Na dedyku mogę tworzyć osobne konta FTP na subdomeny. Konto FTP nie jest potrzebne możesz postawić WP+bazę i dać hasła do admina tylko wątpię czy ktoś za coś takiego będzie płacił.

Programista aplikacji webowych i pozycjoner w Edukey - Szkolenia komputerowe | programowanie w VBA

Polecam dobry i tani hosting w firmie masternet

logo-edukey-twojaeuropa.png

O czymś takim właśnie myślałem, ale ja mam zwykły hosting, wiec jak dam hasło do wp to będzie i to samo do ftp

Jeśli dam logi do wordpressa to ktoś dostanie też dostęp do FTP i będzie mógł coś zrobić z moimi stronami, jednak to tylko pliki i po co miałby to robić? Bazy danych są przecież zabezpieczone innym hasłem, są w innym miejscu i tam nikomu nie dam dostępu.

Jak dasz dostęp do plików to i configi baz danych z hasłami da się odczytać...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności