Skocz do zawartości

Zatrzymajmy ACTA!

1sh.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 263
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Rozumiesz tak jak Ci to podają środki masowego przykazu ... Tak właśnie się manipuluje opinia publiczną, raz sugerując terroryzm , raz sugerując gówniarzerię, kiedy indziej sugerując że to złodziejskie lobby ....

od około 2 tygodni nie włączałem tv, widziałem gdzieś w necie jeden film na ten temat więc nie wydaje mi się, żeby ktokolwiek mógłby mi coś zasugerować ale jak widzę w tym filmiku stado małolatów, którzy boją się o "śmieszne filmiki" to mam wrażenie, że o to im w tym proteście chodzi...

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

@wojtekk 'tym małolatą' możliwe, że o to chodzi ale głównie o obawy przed tym, że:

* odwiedzenie 'pirackiej' strony nawet przypadkowo będzie robiło z Ciebie pirata,

* wsawienie zdjęcia gdzie będzie jakieś logo będzie robiło z Ciebie przestępce,

* wstawienie filmiku, gdzie leci jakiś utwór robi z Ciebie przestępce,

* wstawianie czegokolwiek na własnego bloga (gdzie niektórzy na prawdę wkładają w to część siebie) będzie wymuszało weryfikacje najdrobniejszych praw autorskich,

* ze firmy będą się obawiały e-commerce - po co zakładać biznes inwestować, jak ktoś może zgłosić jakąś ..... i mój biznes będzie wyłączony do wyjaśnienia sprawy,

* jednostki wychylające się mogą być łatwo uciszane,

* zdarzenia (zamierzki w jakimś kraju, protesty, eventy nie na rękę rządzącym) mogą być szybko usuwane z internetu,

* nieczysta eliminacja konkurencji,

nie wspominam o aspektach wywołujących frustacje odnośnie całej procedury i formy wprowadzenia ACTA przez nasz rząd oraz ich wypowiedzi w przeciągu ostatnich dni.

Jeśli w czymś się myle to zwróccie mi na to uwagę :-)

multikonto

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

W USA 90% społeczeństwa to ogłupiałe tępaki którymi sterują jak chcą , wystarczy słowo "terrorysta" i godzą się na likwidację znacznej części swobód obywatelskich - utrzymywanie kontroli nad narodem potęgując strach i podtrzymując atmosferę strachu ktoś już kiedyś ładnie wytłumaczył ...

... Jakby u nas bylo 11 wrzesnia to my moze tez spokojnej reagowali na ACTA

Pośrednictwo pracy Kraków - dla wszystkich, kto szuka pracy i pracowników.

Jeśli dobrze rozumiem, od wejśćia w zycie tego dokumentu, nie będzie możliwe nieautoryzowane używanie zasrzeżonych znaków handlowych?

Bo jak tak, to mamy nie tylko zamachna wolność słowa... mamy zamach na prawdę...

Jesli tak to ma wyglądać, to nikt nie bedzie mógł powiedzieć, że nowoczesna dieta cud firmy xxx, o nazwie yyy, powoduje raka, nie mając wcześniej pozwolenia firmy xxx, na używanie zastrzeżonego znaku handlowego, czy też nazwy...

Jednym słowem - odetnie się ns od obiektywnych opinii na wiele tematów, i będizemy mieli tylko to co nam poda producent jakiegoś nowego gówna, oraz swój własny rozum. Koniec z dzieleniem się wolną opinią, jeśli ta mogłaby zaszkodzić jakiemuś koncernowi...

Będą jajca jak balony ;)

"1 października 2011 w Tokio umowę podpisały: Kanada, Stany Zjednoczone, Australia, Japonia, Maroko, Nowa Zelandia, Singapur i Korea Południowa. Meksyk, Szwajcaria oraz Unia Europejska wstrzymały się ze złożeniem podpisu, ale wzięły udział w ceremonii oraz potwierdziły swoje poparcie dla inicjatywy." - z wiki

więc nie widze tutaj pięcioletniego obowiązywania ACTA gdziekolwiek

@kesera - prawo istnieje ale środki by było respektowane były inne. Każdy miał świadomość, że za rozpowszechnianie masowe filmów, muzyki, czego kolwiek mógł mieć potem problemy jeśli by zostało to wykryte. Obawy z ACTA są związane z tym co napisałem wyżej (post #153) ale głównym aspektem jest nie jednoznaczne zdefiniowanie 'pirata' jak to było podowane w wielu dyskusjach może dojść do sytuacji, że Ty umieszczając w sieci film w sieci gdzie w tle leci muzyka (bez zgody autora) możesz być uznany za pirata.

Tu chodzi, bardziej o dowolność interpretacji a ponieważ większość z nas doświadczyła już jakie chociażby w naszym domowym podwórku są skutki prawa które też nie zawsze jest jednoznaczne prawda?

multikonto

To jeszcze dla zobrazowania jak po bliższym zapoznaniu się z całą tą sprawą wyewoluowała opinia w kongresie USA

407119_10150538513569445_13320939444_8607462_1650971380_n.jpg

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności