Skocz do zawartości

Zatrzymajmy ACTA!

1sh.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 263
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

.... czas zacząć czyścić swoje strony :/ albo się niektórych całkowicie pozbyć :|

Z przeszłości zostały jeszcze: Katalog Turystyczny, s3zow.pl
Blog o pozycjonowaniu i optymalizacji prowadzę pod adresem: https://zeid.pl

Kolejne bicie piany i zero konkretów na tych protestach.

Co tak naprawdę zmienia ta całą ACTA?

- Monitorowanie internetu? (już teraz można praktycznie wszystko prześlidzić - bez zmian).

- Rekwirowanie sprzętu na podstawie podejrzeń? (już teraz takie coś jest w Polsce praktykowane - bez zmian).

O dziwno nawet 1 plusa się doszukałem :tease: według aktualnego prawa zabiorą Ci sprzęt na podstawie podejrzenia i zostaniesz goły i wesoły. W ACTA precyzowane jest, że ma nastąpić jakaś rekompensata za rekwirowane rzeczy. Nie chciałbym, by widzano mnie jako zwolennika tej ustawy, ale chyba logicznie myśląca osoba przyza, że akurat ten jeden punkt jest na plus.

Jest ktoś w stanie wymienić rzeczy, które się w praktyce zmieniają? Bo po przeczytniu tej ustawy ciężko mi się faktycznych zmian doszukać. :(

NoteFighter.net - gra uczaca czytania nut

Jest ktoś w stanie wymienić rzeczy, które się w praktyce zmieniają? Bo po przeczytniu tej ustawy ciężko mi się faktycznych zmian doszukać. :(

hmmm... definicja demokracji w Polsce ^^ - już nawet bez wnikania czy właściwa czy nie właściwa jest ta ustawa. Rząd ją przepchnął (mimo, wątpliwości ze strony ludu, instytucji, populistycznych polityków) więc chyba zmieni się świadomość części społeczeństwa dzięki temu traktatowi (a może i nie ?)...

multikonto

hmmm... definicja demokracji w Polsce ^^

Że demokracja w praktyce nie działa już wiemy od dawna. Dalej czekam na konkrety w sprawie ustawy*. :( Trochę żałosne te tłumy, które nawet nie mogą określić przeciwko czemu właściwie protestują. :tease:

*chodzi mi o rzeczy, które z obecnym prawem w PL się nie pokrywają, bo takich jest sporo

NoteFighter.net - gra uczaca czytania nut

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności