Skocz do zawartości

Zatrzymajmy ACTA!

1sh.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 263
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Że demokracja w praktyce nie działa już wiemy od dawna. Dalej czekam na konkrety w sprawie ustawy*. :( Trochę żałosne te tłumy, które nawet nie mogą określić przeciwko czemu właściwie protestują. :(

Przeczytałem całość i jak się domyślam protest dotyczy pewnie:

Każda Strona zapewnia swoim organom sądowym prawo do zastosowania środków tymczasowych bez wysłuchania drugiej strony [...]

Tyle, że przecież to wygląda jak zatrzymanie na 48h i jakoś nikt przeciwko temu nie protestuje. Dalej jest dużo o kontrolach celnych, organizacji itd. Dobrze jakby ktoś z zagorzałych przeciwników się wypowiedział :tease:

Może uda mi się zrobić coś dobrego

;)

Każda Strona zapewnia swoim organom sądowym prawo do zastosowania środków tymczasowych bez wysłuchania drugiej strony [...]

Tyle, że przecież to wygląda jak zatrzymanie na 48h i jakoś nikt przeciwko temu nie protestuje.

Dokładnie. Nikt nie protestował przeciwko prawu, które w praktyce pozwala na to samo co acta. Dopiero gdy sprawa stała się medialna i zaczęły się pojawiać kwejki z maskami V i flimiki na YT, to dzieciaki uznały temat za cool i zaczęły się protesty ;)

NoteFighter.net - gra uczaca czytania nut

@m_mlody

Nie lubię też jak się mnie zamyka na 2 dni bo ktoś powiedział że ja coś zrobiłem. Nie podoba mi się że przed wyrobieniem paszportu pobierają odciski palców. Nie podoba mi się, że sąd może kogoś skazać bo - "nie dał wiary jego zeznaniom".

Poza tym nie rozumiem samej formy tego protestu - ludzie przejdą się, pokrzyczą i tyle. Jako premier przejąłbyś się tym wiedząc że ludzie i tak pójdą potem na wybory, my się przemieszamy i znów będziemy u władzy?

Może uda mi się zrobić coś dobrego

;)

nie ma potrzebu, u nas mimo, że jest sejm i senat to jest podobnie

Niektóre cechy totalitaryzmu - Norman Davies w "Europa. Rozprawa Historyka z Historią", które można u nas zauważyć ....

- utopijne cele

- zasadza wodzostwa

- gangsterstwo

- rozbudowana biurokracja

- propaganda

- psychologia nienawiści

- cenzura prewencyjna, fabrykowanie informacji

- pogarda dla liberalnej demokracji

- moralny nihilizm (dążenie do celu z pominięciem zasad etycznych)

Te protesty to jest pic na wodę, a rząd jeszcze to specjalnie nakręcą wkur*** ludzi (wypowiedzi Sikorskiego, Niesiołowskiego itd.).

Tak boicie się wolności poglądów w necie, a jakoś Wam nie przeszkadza, że poglądy 90% ludzi kształtuje np. taki Niesiołowski, który zna się na wszystkim, lepiej od specjalistów w tych dziedzinach:)

...pozycjonerzy mają "władze", że zaczną odłączać serwery, bo pojawią sie podejrzenia, że na serwerach były jakieś pliki, albo hostowane strony z linkami do plików chronionych prawami bla bla bla, przez co zostało złamane prawo bla bla bla :]

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

ja jako premier rozwiązałbym sejm i senat i wprowadził totalitaryzm

dobre gdzie tu logika.

Założeniem seci globalnej była wolność informacji to było celem kontaktów między ludzkich, a artyści mają wolną rękę w sieci promować się tyle że za ludzką cenę i by było po sprawie.

&

https://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,1103472...olidarnosc.html

;)

"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać innych rezultatów": Albert Einstein

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności