Skocz do zawartości

Zatrzymajmy ACTA!

1sh.pl

Rekomendowane odpowiedzi

https://tech.wp.pl/kat,1009785,title,Studen...,wiadomosc.html

Nie wiem czy to efekt ACTA, czy normalna procedura, ale wydaje mi się że się zaczyna ....

A dla leniwych: sprzątanie białystok ;]

A dla relaksu możesz zapalić kadzidełka

faceplus_banner_234x60_black.png Punkty FanCop od 3pln / 1k

SPRZEDAM: Volvo S40 1.9D, 2002; 220k przebiegu. Lokalizacja: Białystok; Tel 724-148-596

• Odpowiedzi 263
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dajcie spokój z palikotem to pajac pierwszy by sie ustawił w kolejce jakby można było zastrzec prawo do używania słowa "wino" ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

399785_331969223503402_100000709827655_985772_925025362_n.jpg

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

WOW, niezła jazda Irek. To Ci dopiero strategia:

- Przekonać pół świata żeby podpisał traktat o treści: "Na podstawie wystosowanego przez nas podejrzenia przewinienia, którego nie musimy definiować, określać, udowadniać, wysłuchiwać obrony, ani do niej dopuszczać, zgodzicie się na natychmiastową ekstradycję z Waszego kraju i zrzekniecie się obowiązku ochrony własnych Obywateli, zapewnienia im sprawiedliwego procesu we własnym kraju, możliwości obrony, domniemania niewinności, wolności od tortur i każdego innego lokalnego Prawa działającego w Waszym kraju na rzecz Waszego Obywatela".

- Na koniec dodać: "No dobra, podpisaliście, więc Was obowiązuje. Ale nas nie. :-)"

Zupełnie jak z Konwencją Genewską. :-)

Pozdrawiam, J.

To Palikot jest za wolnym dostępem do płatnego softu... pytanie tylko gdzie ci biedni młodzi informatycy znajdą (płatną :D) pracę skoro wszystko co niematerialne ma być za darmo. Wygląda na to że Polska będzie nadal liderem w brodukcji bram garażowych, gipsowych krasnali i taczek.

https://prawo.money.pl/aktualnosci/wiadomos...,0,1019333.html

Premier Donald Tusk powiedział, że Polska zawiesza ratyfikacje dokumentu ACTA. Chce, by najpierw rozpoczęła się polska, a potem europejska debata na temat tej umowy. Nie wyklucza brak akceptacji dla tego prawa.

Premier powiedział, że uznaje racje protestujących za zasadne i oczekuje, że w rozmowach padną konkretne odpowiedzi, czy ta umowa nam nie zagraża.

Według raportu GiODO, podpisanie i ratyfikacja konwencji ACTA są niebezpieczne dla praw i wolności określonych w konstytucji. W opinii GIODO przyjęcie przez Polskę ACTA jest niewskazane, a wystarczającą podstawę do ścigania poważnych naruszeń praw autorskich dają przepisy o wymianie informacji między organami ścigania krajów UE.

oni wiedzą jakie 'lody' i jak kręcą (a przynajmniej tak myślą).

podpisujemy ACTA -> tłum się wk...a -> mówimy, że pewnie nie będziemy ratyfkować -> do marca 2013(bo wtedy chyba ostateczny termin) sprawa ucichnie ale argumenty za ACTA nagłośnimy wynik:

- ACTA podpisane,

- wszystkie osoby moczące w tym palce zadowolone,

- tłum uspokojony i szansa na wygrane wybory też będzie.

Ciekawe czy ich schemat blokowy się wykona poprawnie :).

ps. https://wiadomosci.wp.pl/title,Internauci-m...1&_ticrsn=5 zostawie to bez komentarza.

multikonto

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności