Skocz do zawartości

Zatrzymajmy ACTA!

1sh.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Zaraz jeszcze wprowadzą "stan wyjątkowy"

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,11015090,Koziej__Stan_wyjatkowy__jesli_ataki_hakerow_trwale.html

Że też tacy ludzie i takie pomysły sie pojawiają ;)

Ci ludzie, tych ludzi, sami wybraliście -> Wasz Prezydęt

nie każdy kto ma pisaka jest Dostojewskim,

nie każdy kto ma siusiaka jest Casanovą

i nie każdy kto ma rumaka - pozycjonerem...

• Odpowiedzi 263
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja niewiem.. Chyba tylko polacy sie tym tak elektryzują ,bo gdy przegladałem zagraniczne strony ,jedynie co ,to mozna spotkac newsy na temat megaulpoad ... A wpolsce hackuja strony premiera przecież to paranoja .Nigdzie w żadnym kraju nikt nie strajkuję i sie nie oburza , a przeciez strony megaupload czy inne podobne nie sa polskie... Przcież jakis już czas temu bez żadnego acta zamkneli odsiebie.com... Także według mnie niech lepiej hackują strony amerykańskie a nie przyczepili się Tuska...

multikonto

Ja niewiem.. Chyba tylko polacy sie tym tak elektryzują ,bo gdy przegladałem zagraniczne strony ,jedynie co ,to mozna spotkac newsy na temat megaulpoad ... A wpolsce hackuja strony premiera przecież to paranoja .Nigdzie w żadnym kraju nikt nie strajkuję i sie nie oburza , a przeciez strony megaupload czy inne podobne nie sa polskie... Przcież jakis już czas temu bez żadnego acta zamkneli odsiebie.com... Także według mnie niech lepiej hackują strony amerykańskie a nie przyczepili się Tuska...

Po Polska to Republika Bananowa, w cywilizowanych krajach jak Japonia już dawno to wprowadzono.

PS. Na Goldenline dorośli ludzie śmieją się z tej histerii, tylko onet i nasza-klasa histeryzuje

Ja niewiem.. Chyba tylko polacy sie tym tak elektryzują ,bo gdy przegladałem zagraniczne strony ,jedynie co ,to mozna spotkac newsy na temat megaulpoad ...

Drogi Tadeuszu, przyznać Tobię racje muszę iż my Polacy, ciut na wyrost być może temat ten potraktowali, aczkolwiek spójrz wać Pan i od drugiej płotu strony, iż to nie o MegaUpload a o inne aspekty sprawy tej chodzi. Może to i prawdą lub kłamstwem co w sieci piszą ale faktem to iż sprawa przed Narodem utajniona była i być może na Naszą wolność targnąć się będzie próbowała.

a tak już na poważnie, to ta sprawa rzeczywiście nabrała w tym momencie większej formy niż treści i wiele osób dziwi się czemu się zrobił taki bałagan.

Artykuły prasowe, internet, radio, TV mogą trochę naciągac tą sprawe ale uważam, że % Polaków nauczyło się filtrować informacje ważne od tych zbędnych. Sam ten temat bagatelizowałem to piątku/ soboty i mam nadzieję, że na tym forum wynikną watościowe wnioski odnośnie tej całej sprawy.

Możemy tą sprawe zbagatelizować ale jeśli ta ustawa rzeczywiście miała być utajniona oraz stoją za nią największe korporacje to jest duże prawdopodobieństwo, że my zwykli obywatele na tym nie skorzystamy a wręcz przeciwnie.

multikonto

osobiście w du**e mam megauplcostam czy inne strony łamiace prawo - tutaj chodzi o grubsze rzeczy:

utajnienie - jak ktoś już wcześniej napisał

totalne zlanie problemu przez państwowych urzędników odpowiedzialnych za te sprawy (biurwy nawet nie zapoznały sie z "actem"

stworzenie prawa do nadużyć (nadużycia nadinterpretacyjne polskich biurw rządowych są chyba wszystkim znane)

wieksze dbanie o interesy korporacji niż o los własnych obywateli

itp, itd

i gdyby nie "histeria" wokół to taki kapuś i donosiciel Boni nie wiedziałby do dzisiaj o co chodzi i , że polskie prawo równie dobrze jak nie lepiej dba o prawa autorskie.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Na Goldenline dorośli ludzie śmieją się z tej histerii, tylko onet i nasza-klasa histeryzuje

Hahahahahaha. Dobre :)

W internecie toczy się wojna o internet, a wiele osób zapomina, że ACTA uderzy też w leki i apteki internetowe. W sumie można ją podciągnąć pod wszystko, co tylko będzie nosiło znamiona "podróbki". I nie chodzi tu już o blokowanie importu z Chin, bo tego nawet ACTA nie przerwie.

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Jednym z najbardziej znanych przypadków „biopiractwa” jest próba opatentowania wykorzystania karkumy w celach leczniczych. Karkuma jest korzeniem używanym w Azji Południowej, a jej właściwości lecznicze były od dawna znane w krajach, w których występuje. Niemniej jednak, Stany Zjednoczone w grudniu 1993 r. wydały patent na używanie karkumy w lecznictwie. Patent został ostatecznie unieważniony, lecz nie bez kosztownego przewodu sądowego.

Nie tylko leki są przedmiotem „biopiractwa”. Ryż Basmati był spożywany w Indiach od setek, a być może od tysięcy lat. Jednak w 1997 r. amerykańska spółka RiceTec, Inc. otrzymała patent na ryż Basmati. Indie, oczywiście, były oburzone, a ponieważ miały środki na podjęcie walki — sprawę wygrały. Mniejsze i uboższe kraje nie mają jednak takich środków i nie mogą się bronić.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Typowe podejście, jak się czymś różnimy od zachodu to na 100% na gorsze.

Nigdzie na zachodzie o ACTA się nie mówi? W porządku, jak chcą niech mają swoje ACTA, SOPA i inne pipki, nam się to nie podoba? Czemu mielibyśmy o tym nie mówić.

Nie dziwi Was to że nagle w USA i EU wyrastają niemal identyczne projekty ograniczenia wolności? Tak jakby kontrolowało to wspólna 'siła wyższa'. Wiem że mamy podobne kultury i politycznie jesteśmy zbliżeni, ale i tak coś tu śmierdzi.

Karkuma jest korzeniem używanym w Azji Południowej, a jej właściwości lecznicze były od dawna znane w krajach, w których występuje.

Chyba kurkuma :) Czyli przyprawa która barwi ryż na żółto.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Typowe podejście, jak się czymś różnimy od zachodu to na 100% na gorsze.

Nigdzie na zachodzie o ACTA się nie mówi? W porządku, jak chcą niech mają swoje ACTA, SOPA i inne pipki, nam się to nie podoba? Czemu mielibyśmy o tym nie mówić.

Nie dziwi Was to że nagle w USA i EU wyrastają niemal identyczne projekty ograniczenia wolności? Tak jakby kontrolowało to wspólna 'siła wyższa'. Wiem że mamy podobne kultury i politycznie jesteśmy zbliżeni, ale i tak coś tu śmierdzi.

A ja nie mówie czy gorsze czy lepsze, tylko sam fakt że tak jest... Aby było jasne ja jestem przeciwny całej tej oraganizacji ACTA.... Myślicie że youtub tez upadnie??

multikonto

Po Polska to Republika Bananowa, w cywilizowanych krajach jak Japonia już dawno to wprowadzono.

PS. Na Goldenline dorośli ludzie śmieją się z tej histerii, tylko onet i nasza-klasa histeryzuje

Apropos republiki bananowej:

https://sediki.klubzixo.pl/anty_bananowe_pokolenie (sklepo-zaplecze, ref)

Fajna książka w ramach protestu orzeciw ACTA mogę ją komuś wysłać via PW :)

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

Chyba kurkuma :) Czyli przyprawa która barwi ryż na żółto.

nie chyba a na pewno ale zachowałem prawo cytatu bo za"acto"waliby mnie za modyfikację :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności