Skocz do zawartości

Zatrzymajmy ACTA!

1sh.pl

Rekomendowane odpowiedzi

nie czytałem całości, może ktoś podał ale:

https://www.google.pl/search?q=premier&...280&bih=848

haha

https://webcache.googleusercontent.com/sear...lient=firefox-a

Edyt:

oj.. chyba nieaktualna trochę informacja ... sry :P (cały dzień nie miałem neta)..

• Odpowiedzi 263
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

tylko ten bazyliszek miał rodzinę i znajomych, a tamtego to tylko szewczyk dratewko na oczy widział (może i najarany był i zwidy miał)

a prawdy są różne, moja jest najmojsza :P

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

Owszem rodzina i znajomi sa jak najbardziej prawdziwi.Weź z przedziału 5 kilka filmików binladenem i się przyjrzyj dokladnie "tym"osobom :P

link - coś do tematu postu

Jedno jest pewne na świecie zachodzą poważne zmiany nie tylko gospodarcze i społeczne ,to jest tylko wierzchołek na razie i zapowiedź poważnych zmian.Tuski Kaczory ,Sikorski i inne klauny zamiast przygotować Polskę na to ,to ją sprzedają za poklepanie po plecach .I jak to w naszej długiej historii bywało regularnie ,znów się obudzimy z ręka w nocniku np.jak w 39.Dla mnie historia się powtarza na naszych oczach a my dalej jesteśmy ślepi.

Nie przeceniaj tłuszczy :P Nikt im nie zabroni wyciągnąć kiedyś wtyczki.

Co wtedy zrobisz? Rzucisz kamykiem w jakiś sklep i... zapomnisz o necie, pójdziesz do normalnej roboty, bo jeść coś trzeba.

Zapominasz o tym, że podobnie jak władza może dekretem nakazać respektowanie jako środka płatniczego papieru toaletowego z nadrukowanym logo (vide: pieniądz papierowy), tak może dekretem zakazać stosowania gotówki i nakazać stosowanie w 100% weryfikowalnego pieniądza elektronicznego (vide: za niedługo Szwecja, przy poparciu "Stowarzyszenia Szczęśliwego Podatnika" i braku jakiegokolwiek oporu społecznego, sic!). Podobnie też, można dekretem skonfiskować komukolwiek majątek (vide: ostatnia afera w USA/Hong Kongu), lub po prostu - wyłączyć z systemu jednostki pod dowolnym pretekstem (terrorysta offline - Patriot ACT, pirat online - ACTA, nie ma potrzeby udowadniania winy, a podejrzenie jest wiążące do pacyfikacji), w przyszłości uniemożliwiając im np. zakup chleba (w świecie w którym jedynie niewolnicy mogą legalnie kupić chleb), czy posiadanie ogródka w którym może sobie wyhodować ogórki. Lub po prostu zakazać barteru (notabene jest on zakazany - obie strony mają sobie wystawić fakturę).

Przypomnę że obecnie teoretyczne "wyłączenie wtyczki" i praca za ekwiwalent żywnościowy, są w Polsce nielegalne. Wymaga to i tak spełnienia n przepisów, umów, kodeksów, zus-ów, srus-ów, pit-ów, srit-ów i wykonania całej tej reszty bezowocnych czynności, mających na celu wyłącznie opodatkowanie (vide: 256 zł podatku za imprezę firmową).

IMO niestety jedyny możliwy scenariusz resetu to druga rewolucja francuska, czyli zbulwersowany kolejnymi wojnami, podatkami, ograniczeniami wolności tłum, szturmuje na oślep z widłami rezydencje TOP1000 Forbesa, TOP1000 prezesów, TOP1000 polityków i wyżyna wszystko i wszystkich co tam było i/lub co jeździ Porsche, bez względu na to czy byli to ludzie uczciwi czy nie. Niestety.

Ale na to pewnie poczekamy jeszcze z 50-100 lat. Choć nas na pewno to nie ominie.

Pozdrawiam, J.

aikmar to taki chłyt marketingowy

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Oni i tak to podpiszą, już nasz premier komuś to obiecał. Teraz tylko trochę marketingu, że to nic takiego. Mnie dziwi po co podpisywać coś co nie ma żadnego wpływu na nic.

W takim działaniu widać o czyje interesy dba rząd PL, przecież nie o 99% obywateli tego kraju.

dopisz się do polishpremiumpress.pl wpis płatny tylko 1$

Generelnie moim zdaniem dyskusja już jest tak ogólno dostępna i informacje o tym, że przeciętny użytkownik powinien mieć wyrobione już zdanie.

Jeśli ktoś jest przeciwsko to niech protestuje - co z tego, że podobno np. dzisiejszy protest w Warszawie nie zmieni nic w sprawie podpisania ale i on jak i inne tego typu eventy pokażą, że 'ciemna masa' którą chcą kierować nie jest kierowana przez nich ale na nich.

Są różne sposoby by okazywać swoje nie zadowolenie ale jeśli tak jak często jest z wyborami(nie mam czasu pójść a mój głos nic nie zmieni) to Oni mają wygrana kolejną bitwe - przepychanie ustaw za plecami + stały grunt pod nogami....

multikonto

@mcmagik "My" to wiemy ale rzad nie, więc może "większe nazwiska" wniosą coś nowego?

Moim zdaniem ACTA wejdzie w życie(nawet jak pojawią się same duże nazwiska) po jej podpisaniu będą gadać, że ona nic nie zmieni nie ma powodów do obaw potem, że zanim wejdzie w życie to trochę minie. Po jej wejsciu w życie jak już powoli drobnymi chwytami uspokoją tłum ACTA nie będzie spełniała czarnych wizji które w styczniu były przewidywane - dopiero po np. dwóch latach zaczną się większe konsekwencje jawne (w między czasie będzie zbierane info o użytkownikach) a potem nagle BYM! "WSPANIALE! POLICJA ROZBIŁA GRUPĘ PIRATÓW DZIAŁAJĄCĄ OD 2 LAT! (Kowalski Jan oraz jego żona bo miała konto użytkownika na tym samym laptopie) CÓŻ ZA WSPANIAŁA AKCJA !" a potem nagle jak z pietruchy "kolejna akcja złapania piratów uwieńczyła już 2 rocznice wprowadzenia ustawy ACTA!" ...

kwestia jest tego typu, tak jak jesteśmy (każdy sądzę, bez wyjątku) zarobieni i nikt nie ma czasu by regularnie coś manifestować to poprzez internet zawsze w jakiś sposób będzie można to robić (nie mam konkretnego pomysłu jak) ale sądzę, że jakby doszło do czegoś takiego, że żaden poseł nie mógłby kupić baterii w e-sklepie lub w większości to było by to zauważona (pomysł nie realny ale rzucam by pokazać coś na wzór pomysłu)

ps.

https://wiadomosci.wp.pl/title,Nie-wycofamy...ml?ticaid=1dcba -> "Powiedział też, że jest już trochę za późno, by wycofać się z ACTA. - Ten proces przecież trwa tak naprawdę od 2006 roku, Polska w nim uczestniczy od 2008 roku(...)" bo przecież to oczywiste :/

https://tech.wp.pl/kat,1009785,title,Runelo...,wiadomosc.html -"Przy okazji wyszło na jaw, że prezesem firmy był Swizz Beatz - producent, raper, a prywatnie mąż piosenkarki Alicii Keys. Nie został on aresztowany, ponieważ jego rola w serwisie polegała głównie na jego uwiarygodnianiu swoim nazwiskiem." czyli będąc szefem 'nielegalnej' firmy tylko w celu promowania 'działań nielegalnej firmy' w świetle prawa jest <ok> ja już się w tym wszystkim gubie

multikonto

@domenowskaz.pl

i właśnie o to chodzi HAH! jeśli powiedzmy sobie szczerze wytyczne Google są dosyć ogólne i bardzo mały odsetek stron jest w pełni zgodny z tymi wytycznymi w 100%. Po wejsciu owej akty może zbierać także informacje o naszych kochanych politykach i o ich przestrzeganiu praw autorskich - oczami świecą ale swoje grzeszki mają :-)

multikonto

Nie czytałem wszystkich postów i nie wiem czy było, ale ACTA mogła by też zablokować Googla ;) - to było by ciekawie

Gdyby Google na 24 godziny wyłączył wyszukiwarkę, to ludzie by zrozumieli czym grozi ACTA.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności