Skocz do zawartości

Zatrzymajmy ACTA!

1sh.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Nie czytałem wszystkich postów i nie wiem czy było, ale ACTA mogła by też zablokować Googla :) -

M

Google zabezpiecza się w IMHO śmieszny sposób :

Jesteś właściciele samochodu ale .... Na swoim samochodzie musisz umieścić napis, że to Twój samochód i nie pozwalasz na jego kradzież ... :)

Jeżeli nie masz tego napisu to google może Ci go podpier***ć :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 263
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ktos dobrze powiedział jakby google zrobiło przerwe na 24 h to wtedy jest szansa że miliony wyjda na ulicę albo pójda na binga .Zapewne taki zabieg by wystarczył aby Acta zatrzymac natychmiast.Ale google tego nie zrobi to tylko pic na wode za duż ema układy z tymi "panami"

Google zabezpiecza się w IMHO śmieszny sposób :

teraz może i się zabezpiecza, ale to nie będzie skuteczne przed dobrymi prawnikami o jakich wspominałeś i ACTA - rozjadą ich

Zresztą taki Youtube JUŻ powinien być zamknięty jak Megaupload.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

dla oddechu :)

155454_314405418601556_113221208719979_832208_228226903_n.jpg

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

no stronkę mają zhakowaną :)

Podsumowanie opinii prawnej ACTY wykonanej przez Konrada Gliścioskiego - doktoranta katedry prawa cywilnego UJ

Podsumowanie

14. Powyższa analiza pozwala stwierdzić, iż porozumienie ACTA oparte jest na założeniach anachronicznych z punktu widzenia obecnej wiedzy dotyczącej ochrony praw na dobrach niematerialnych. Brak jest jednoznacznych dowodów natury teoretycznej jak i empirycznej potwierdzających tezę o słuszności utrzymywania obecnie obowiązującego modelu ochrony, tym bardziej brak jest takich dowodów w zakresie konieczności podwyższania obowiązującego w tym zakresie standardu prawnego. Porozumienie ACTA w szeregu postanowieo usztywnia obowiązujący model, pozbawiając w tej materii sygnatariuszy porozumienia swobody decyzyjnej. Brak pewności, co do proponowanego przez ACTA kierunku rozwoju prawa, stawia pod znakiem zapytania sensownośd zawierania tego porozumienia. Z kolei brak prawdziwej debaty dotyczącej kształtu porozumienia budzi poważne wątpliwości. Sens debaty demokratycznej nie wyraża się jedynie w zachowaniu formalnych wymogów konsultacji międzypaostwowych. Przyjmowanie regulacji, które ustanawiają światowe standardy, muszą byd w dzisiejszym realiach poprzedzone rzetelną i merytoryczną debatą. W odniesieniu do ACTA wymóg ten zyskuje dodatkowe wzmocnienie. Regulacje dotyczące ochrony własności intelektualnej uznawane są za stanowiące fundament nowej ekonomii, w której głównym czynnikiem produkcji jest wiedza. Zmiana ta powoduje koniecznośd poszukiwania nowego podejścia i nowych rozwiązao legislacyjnych – z cała pewnością porozumienie ACTA nie spełnia tych wymagań.

/Konrad Gliścioski/

żródło

https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=...en_US&pli=1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności