Skocz do zawartości

Zatrzymajmy ACTA!

1sh.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Każdy inny rząd czy to SLD czy PiS ugiąłby się i jakoś staraliby się z tego wywinąć... tylko Tusk jak zawsze idzie w zaparte. Po prostu jest pewien (od razu robią sondaże), że i tak będziecie na niego głosować, wmówił wszystkim, że nie ma alternatywy. Prosta socjotechnika, wszystko dzięki poparciu mediów i wierchuszki. Kto tego jeszcze nie widzi to raczej już nie przejrzy na oczy, nawet jak mu zapukają nad ranem do drzwi. :)

Osobiście popieram podpisanie tego paktu, społeczeństwo musi osiągnąć masę krytyczną niezadowolenia, inaczej nic z tego nie będzie. Więcej bezsensownych działań, nowych podatków, podwyżek i ukrywania problemów - jak zbraknie na chleb i igrzyska (kryzys i rozpadnie się PiS) to może wtedy coś się ruszy (vide Węgry).

• Odpowiedzi 263
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Trochę nie rozumiem wzburzenia tym ACTA, gdyż nie tak dawno toczyły się dyskusje (pamiętam z PIO) o dopalaczach - gdzie znakomita większość biła brawo, na decyzje Tuskobrygady w sprawie ograniczenia wolności i wolnego wyboru. Wtedy także przed wywaleniem dopalaczy, nagle kilka osób dostało "sraczki" - nawet jeden trup się znalazł i już "rząd" zrobił to co trzeba, oczywiście w oparach przyzwolenia. Byłem przeciwny, choć tego czegoś na oczy nie widziałem, ale uważałem to za szkodliwe i godzące w wolność ludzi i przedsiębiorców - a to dlatego, że każdy rząd dąży do kontroli obywateli, tak zwana polityka małycgh kroczków, od wolności do totalitaryzmu (oczywiście w myśl zasady, to dla waszego dobra)

No i mamy kolejny kroczek. Jak widziałem Tuska "premiera", kiedy wrednym wzrokiem mówi "nie ugnę się przed tym atakiem" - myślę sobie, czy to nawet sami sobie nie wyłączyli serwerów (lub umyślnie sprowokowali) by taką postawą, pokazać ludowi swoją siłę i nieugiętość, na cyber przestępców. "Widzicie kto się boi tego ACTA?? Złodzieje i hakerzy!"

Nie oszukujcie się, obywateli którzy rozumieją co się naprawdę dzieje, jest garstka i takie "pogaduchy pod poduchy" - nic nie zmienią.

Kasa zainkasowana - ustawa przepchana. Jak inaczej myśleć, gdy przepycha się coś, czego się nie przeczytało, a nawet dziad jeden z drugim nie rozumie się w światku komputerowym? Jedyna styczność to email i word? Kasa poszła? Inne fanty materialne, bądź niematerialne? Tego się nie dowiemy. Wolność już od dawna jest ograniczana, czasami i za naszym namaszczeniem - tylko później "płacz i zgrzyt zębów" gdy wchodzą na nasze podwórko.

Czy my się zdaje czy PiO przekierowuje teraz na stronę anty-ACTA? Z wyłączonym JS jest ok, ale jak jest włączony, to jest ładny redirect. W kodzie PiO widzę:

<script type="text/javascript" src="https://c3416512.r12.cf0.rackcdn.com/anty_acta_v2.js">

</script>

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Jakto nie ma na kogo głosować? Mogę wiele wytknąć JKM, ale on i jego ludzie są alternatywą. Tylko zdaje mi się że on chce znacznie obniżyć podatki, zlikwidować większość przepisów, które nie służą dobru człowieka, zmniejszyć zatrudnienie urzędników, uniezależnić się od UE [teraz jesteśmy jak stan w USA] itp. itd.

Ale widać, że naród woli głosować na Tuska i jego PO, które podwyższa podatki, zwiększa zatrudnienie urzędników i robi wiele innych rzeczy wprost przeciwnych do obietnic przedwyborczych.

Maciek: a może to media, które są w rękach elit tego świata tak go właśnie kreują? Dziwnym zbiegiem losu w TV zawsze z niego zrobią idiotę a w internecie ma bardzo dobre poparcie jak sam się nagra.

Nie twierdzę też, że on może coś zmienić, ale wokół niego są rozsądni ludzie, którzy niestety nie mają się jak przebić do polityki.

Edit:

Tak na szybko znalazłem co ten "oszołom" sądzi o AKTA:

Dziwnym zbiegiem okoliczności znowu popiera słuszne racje.

FAKT jest taki ze Jak wprowadza zapis ACTA to demokracja na dlugie lata - bedzie tylko fikcja bo sieć zaczyna byc nieodlaczna w zyciu ludzi (z krajow rozwinietych, rozwijajacych sie ) i zzywamy sie znia na maxa :tancze: i w tym swiecie jak w zyciu juz wolnym, dmeokracyjnym nie bedzie tak samo nie odpoczniemy w scianach naszego domu - oj bedzie sie dzialo oj bedzie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności