Skocz do zawartości

Liczy się tylko pierwszy link?

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio zrobiłem mały test, tak dla pewności. Wiem, że temat jest wszystkim dobrze znany, ale wiele osób miało jeszcze co do tej kwestii pewne wątpliwości (w tym ja).

Chodzi o to, czy linkując z jednej strony (na przykład z precla) do jednej strony (do podstrony albo do strony głównej) pozycjonujemy na wszystkie anchory, czy też tylko na pierwszy bądź losowy.

Test wyglądał tak:

Przygotowałem prostą stronę, która nie zawierała żadnej z fraz: zgred2.iswift.eu

Dodałem dosłownie kilka wpisów do precli, przykład tu: https://wiesci.upper.pl/pozycjonowanie-3/

Kolejność linkowanych fraz z precli:

1 liczysietylkopierwszylink

2 liczasiewszystkielinki

3 nawet3linkiniesaolewaneprzezg

Wynik: Strona zgred2.iswift.eu wyświetla się tylko w wynikach z zapytaniem liczysietylkopierwszylink.

Potwierdza to wynik innych testów, liczy się tylko pierwszy link i kropka. Nie ma siły we wsi.

Jest pod pierwszym hasłem:

1.JPG

it_management jeśli możesz obalić ten test, proszę bardzo, przecież się nie obrażę - o to tu chodzi żeby wszelkie niejasności wydobyć na wierzch.

Przy okazji test pokazuje, że spokojnie można pozycjonować frazy, które wcale nie występują na stronie.

Dwie sprawy:

1. wpisy są strasznie świeże, więc warto chwilę poczekać nim się wyciągnie wnioski ...

2. warto by było dodawać różne artykuły, a wszystkie dodane są identyczne ...

W moim odczuciu test zbyt pobieżnie wykonany żeby go uznać jako wiarygodny :)

Pozdrawiam :)

Wpisy były dodawane już w marcu, są zaindeksowane i do tego wyświetlane w serpach Google.

Jaki jest problem w tym, że wpisy są identyczne?

Może artykuły nie są strasznie świeże - źle się wyraziłem, nie da się jednak ukryć, że

wpisując po kolei wszystkie 3 hasła widać tylko 1 artykuł w wynikach ... z:

www.saleweselne.slask.pl/artykuly/pozycjonowanie-2/

Dlatego polecam postarać się o indeksację różnych tekstów i ponowne

wyciągnięcie wniosków :)

Pozdrawiam ;)

P.S. Wyniki wyszukań:

1. liczysietylkopierwszylink

2. liczasiewszystkielinki

3. nawet3linkiniesaolewaneprzezg

P.S. 2 Żaden z wyników nie uwzględnił linkowanej strony: zgred2.iswift.eu - po prostu jej nie ma :)

Wystarczy kliknąć powtórzyć szukanie we wszystkich stronach i już sprawa załatwiona, widać co jest zaindeksowane.

Wyniki można sprawdzić na https://www.optymalizacja.com.pl/google-dance/

U mnie dla 64.233.179.*

Google polskie

Język polski

Polecam więc sprawdzić na podanym linku do Google Dance. Poniżej print screen.

2.JPG

A waszym zdaniem jak to jest z tymi linkami? Pozycjonuje pierwszy czy wszystkie?

Z tego co zauważyłem to google, linki z dokładnie takim samym adresem traktuje jak jeden link i bierze pod uwagę pierwszy występujący anchor.

Należało by dać np. takie 3 adresy:

zgred2.iswift.eu

zgred2.iswift.eu/

zgred2.iswift.eu/index.php

I wtedy powinna być różnica - wszystkie 3 anchory powinny zadziałać...

Potrzebujesz nietypowy pendrive? Tylko teraz pendrive 8GB od Bone w tak dobrej cenie. Zapraszamy.

Kosmetyka aut - auto detailing Łódź

@T-1000 - tylko że ten sposób to najlepsza droga do DC, wiele tron za coś takiego już zostało ukaranych. Oczywiście można by spróbować zrobić taki test, ale z przekierowaniem na stronie, czyli domena.pl/index i domena.pl/ kierują do domena.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności