Skocz do zawartości

Unikalna treść

kredka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów.

Mimo, że to mój pierwszy post, to czytam PiO już dosyć długo i dosyć systematycznie.

Nie znalazłem jednak w szukajce odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie :

Rozumiem, że dodawanie automatyczne do katalogów/precli dokładnie tych samych opisów/artykułów nie ma większego sensu.

Po pierwsze dodawarki zapewniają linki z bezwartościowego SPAMU, dodatkowo osłabiamy linki "nie unikalnością" dodawanych treści.

Idąc tym tropem pozostaje katalogowanie/preclowanie ręcznie (ew. półautomatyczne) do solidnych katalogów, czy PresselPage.

I tu powstaje konflikt pomiędzy właścicielem, który dba o to by artykuły były unikalne, a osobami, które dodając artykuły do precelków muszą napisać XX porządnych, wartościowych i unikalnych artykułów.

Z Uwagi na to, że nie mam własnego katalogu, ani precla i jest po drugiej stronie barykady, być może jestem nieobiektywny, ale nasuwają mi się takie spostrzeżenia :

1) Coraz częściej spotykam precle powiedzmy postawione na wordpressie (czyli powinny się ładnie indeksować), które mają zaindeksowane zaledwie 5-25% swoich wpisów.

2) Dopisując artykuł do precla stosuję jedną zasadę - najpierw tworzę 1 obszerny tekst na powiedzmy 2500-3000 znaków, a później robię z tego 5 mniejszych, korzystając oczywiście dodatkowo z synonimów, by nie pojawiały się takie same zdania. Ostatnio w ten sposób dodałem 5 artykułów do 5 moderowanych precli i 2 zostały uznane za nie unikalne i odrzucone. Artykuły pisałem sam, a moderatorzy nie zechcieli podzielić się ze mną szczegółową wiedzą o ich nie unikalności.

Co o tym sądzicie drodzy forumowicze? Czy jest sens pisania CAŁKOWICIE UNIKALNYCH artykułów dla jednego precla? Bo patrząc jaki jest stosunek site do wpisów to uważam, że w większości przypadków raczej nie. Przecież jeżeli napiszę 2 artykuły na ten sam temat, o podobnej wielkości to na upartego też nie będą "unikalne".

Już nie będę wspominał nawet o tym, że z 10 precli za rok ostanie się może 3-4, czyli ponad połowa pracy idzie na marne. W dodatku nie wierzę w to, że treść raz pchnięta w otchłań internetu pozostanie unikalna dłużej niż parę miesięcy.

Dlatego pytam Was drogich forumowiczów - jaka jest dla Was definicja "unikalności"?

SYGNATURKA

Napiszesz unikalny, dodasz do precla/katalogu

przyjdzie łajza, skopiuje, będzie jechać na nich katalogując swoje/klientów strony...

unikalność

Unikalność w katalogach to sprawa trudna do osiągnięcia

dziwi mnie postawa niektórych właścicieli katalogów sprawdzających unikalność

dodasz do trzech jednocześnie, moderator jeden z drugim sprawdzi czy to uniki

oczywiście - uniki, dodadzą do swego wychuchanego katalogu, Google po paru dniach większość zaindeksuje...

taka unikalność

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności