Skocz do zawartości

Dywagacje na temat limitów CPU w prohost.pl

Pozycjoner.pro

Rekomendowane odpowiedzi

2. Nie oczekuje nic więcej niż to co było do tej pory. Do tej pory nawet jeżeli przekraczałem limit nikt nigdy nie zwrócił mi na to uwagi niemówiąc o dodatkowych kosztach.

Świetny przykład na to, że nie warto dawać palca, bo wezmą całą rękę i jeszcze będą jęczeć :/

• Odpowiedzi 131
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

300 odwiedzających w porywach tylko świadczy o niskiej jakości pana skryptów. To jest pana problem nie nasz. My panu skryptów nie piszemy.

Wiekszej głupoty już dawno nie czytałem na tym forum, od kiedy jakość skryptów ma wpływ na ilość odwiedzin, podkreślam, na ilość odwiedziń, a nie na czas pobytu na stronie.

O ile nie mam problemu z akceptacją zmian polityki firmy jako takiej, o tyle nie mogą zrozumieć tak niskiego poziomu rozmowy osoby, która w imieniu tej frmy wystepuje...

Tak wiem, są Klienci, którzy potrafią bardzo mocno zdenerwować (sam nieraz muszę wstać od kompa i ochłonąć by za chwile odpisać już bez emocji), ale to tylko pokazuje, że nie każdy nadaje się do rozmowy w imieniu firmy z Klientami... :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

2. Nie oczekuje nic więcej niż to co było do tej pory. Do tej pory nawet jeżeli przekraczałem limit nikt nigdy nie zwrócił mi na to uwagi nie mówiąc o dodatkowych kosztach.

Świetny przykład na to, że nie warto dawać palca, bo wezmą całą rękę i jeszcze będą jęczeć :/

Tak, można na to popatrzeć z tej strony. Wolę mieć jasno napisane i egzekwowane to za co płacę. Wtedy mogę porównać ofertę i wybrać dla mnie najlepszą niż mieć mydlone oczy, a w połowie okresu za który zapłaciłem dowiedzieć się, że mam zacząć dopłacać.

Do dziś nikt nigdy z prohost nie informował mnie o dodatkowych kosztach związanych z korzystaniem z ich usługi. Nikt nigdy z prohost nie zwracał mi uwagi na niezgodne z regulaminem korzystanie z usługi. A ja nigdy (bo nie miałem okazji) nie musiałem się do tego ustosunkować (zapłacić). To chyb o czymś świadczy.

Wydaje się, że teraz wszystko wygląda w miarę OK - jeśli dobrze rozumiem.

Codziennie sumują się punkty , czyli np. jeśli pół miesiąca nie będę wykorzystywał nawet połowy mojego limitu, to następne pół miesiąca mogę przekraczać limit w pewnym stopniu i będzie wszystko działało?

M

Jak będę miał 4 konta i na każdym 1 dnia miesiąca wykorzystam 30% obciążenia procesora (łącznie 120%), a przez następny okres będę wykorzystywał 0 to też wszystko będzie ok?

300 odwiedzających w porywach tylko świadczy o niskiej jakości pana skryptów. To jest pana problem nie nasz. My panu skryptów nie piszemy.

Wiekszej głupoty już dawno nie czytałem na tym forum, od kiedy jakość skryptów ma wpływ na ilość odwiedzin, podkreślam, na ilość odwiedziń, a nie na czas pobytu na stronie.

Tu muszę stanąć w obronie osoby z prohost. Jak sądzę osoba ta miała na myśli niską jakość skryptów przekładająca się na wysokie obciążenie procesora.

Edytowane przez q3d

Tylko jak to ma się do ilości odwiedzających, a raczej miało, bo teraz to faktycznie będzie miało znaczenie, bo 1/3 okresu może być konto zablokowane :]

edit:

Dla mnie, czytającego posty podejście firmy jest takie: jak się nie podoba to wy********, a powinno być takie: jeżeli nasza oferta Panu/i nie odpowiada prosimy rozważyć zmianę usługodawcy.

Edytowane przez zakręcony

- Reklama -

Jak będę miał 4 konta i na każdym 1 dnia miesiąca wykorzystam 30% obciążenia procesora (łącznie 120%), a przez następny okres będę wykorzystywał 0 to też wszystko będzie ok?

To chyba już problem prohosta, żeby zadbać o poprawne działanie całej maszyny.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Dla mnie, czytającego posty podejście firmy jest takie: jak się nie podoba to wy********, a powinno być takie: jeżeli nasza oferta Panu/i nie odpowiada prosimy rozważyć zmianę usługodawcy.

To nawet nie chodzi o podejście firmy. To wygląda tak, jakby zatrudnili kogoś po marketingu i zarządzaniu, a ten zaczął poprawiać i usprawniać. Szkoda tylko, że firma, która przecież cieszy się dobrą opinią brnie w takie bzdury. Ile przyniesie to działanie dochodu łatwo obliczyć ale już ile przyniesie strat niesmak związany z tym rozwiązaniem trudno oszacować.

To chyba już problem prohosta, żeby zadbać o poprawne działanie całej maszyny.

M

Tak, prohosta, ja dołączyłem się poniekąd do Twojego pytania i jestem ciekaw odpowiedzi :) Czyżby limit w limicie?

Edytowane przez q3d

Tylko jak to ma się do ilości odwiedzających, a raczej miało, bo teraz to faktycznie będzie miało znaczenie, bo 1/3 okresu może być konto zablokowane :]

edit:

przeczytaj dokładniej całość posta, którego fragment cytuje Prohost, to zrozumiesz bo teraz to faktycznie z takim cytowaniem wygląda to na głupią odpowiedź.

mi się tam takie limity i rozwiązanie podobają, tylko właśnie chciałbym dostać dokładniejszą odp do pytanie, które juz ktoś tutaj zadał.

jeśli mam limit 1%, a przez pół miesiąca będę zużywał 0,5% to czy przez następne pół miesiąca mogę swobodnie zużywać 1,5% i będzie wszystko ok, moje konto nie zostanie zablokowane itp?

q3d strat? przyniesie stratę użytkownika, który ma problemy ze zrozumieniem prostej polityki i tego, że należy przestrzegać zasad. to, że przekraczasz limit to nie problem firmy hostingowej, tylko twój, albo masz kiepski skrypt albo za duży ruch, więc widać potrzebujesz lepszego konta, to wykup lepszy pakiet albo bierz dedyka i przestań marudzić.

Edytowane przez SilverT

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

@SilverT

Każdy usługodawca hostingowy ma limit obciążenia. Mam konta u kilku, w tym w prohoscie i gdy zdarzył się problem z limitem (np. mój błąd w skrypcie) administracja tych innych mnie o tym informowała, a ja poprawiałem błąd. Gdybym nie poprawił złamał bym zapis regulaminu i z serwera został "wyproszony". Proste? Nie, nie dla Prohost.

Prohost do tego tygodnia nigdy mnie o czymś takim nie poinformował, więc nawet nie sprawdzałem statystyk obciążenia bo i po co? 300 odwiedzających, sprawdzone na innych serwerach, przy dużo większym obciążeniu, skrypty. Po co miałem tam zaglądać? Teraz z ciekawości bym zobaczył jak to wyglądało i być może podziękował administracji Prohost za tolerancję ale niespodzianka: statystyki są od początku miesiąca - wcześniejszych brak.

Skończy się być może tak, że inni usługodawcy hostingowi (przecież Prohost to marka) też wprowadzą takie opłaty. I będziesz płacił, tak naprawdę za nie wiadomo co. Za coś czego nie jesteś w stanie zweryfikować, porównać, itp.

Ponieważ pozwoliłeś sobie ocenić mnie jako klienta, ja też pozwolę sobie przedstawić jak widzę Ciebie w tej roli. Jest całkiem spora grupa ludzi, którzy są wtedy z czegoś zadowoleni gdy dużo za coś zapłacą. Do póki coś jest tanie to jest złe. To jest idealny klient. Ty jesteś chyba właśnie takim idealnym klientem.

Edytowane przez q3d

jeśli mam limit 1%, a przez pół miesiąca będę zużywał 0,5% to czy przez następne pół miesiąca mogę swobodnie zużywać 1,5% i będzie wszystko ok, moje konto nie zostanie zablokowane itp?

O ile dobrze zrozumiałem, to skoro obsługa Prohosta pisze, że będzie to liczone podobnie jak transfer, to - tak samo jak transfer - ten niewykorzystany limit obciążenia po prostu wyparowuje.

O ile dobrze zrozumiałem, to skoro obsługa Prohosta pisze, że będzie to liczone podobnie jak transfer, to - tak samo jak transfer - ten niewykorzystany limit obciążenia po prostu wyparowuje.

to że wyparowuje to ok, bo nie przechodzi z miesiąca lutego na marzec, ale ja pytam czy jesli do 15 lutego będę wykorzystywał 0,5% to czy od 16 do końca miecha moge wykorzystywać 1,5%

q3d tu raczej nie chodzi o to, że lubię za coś dużo płacić. A w obecnej sytuacji jak Prohost Cie informuje, że przekraczasz limito to chyba jest to informacja taka aby Cię ruszyło i żebyś coś zrobił.

nie rozumiem dlaczego są ludzie, którzy nie potrafią przyswoić tego że do tych czas Prohost miał dobre serce albo za dużo osób zaczęło to wykorzystywać i zdecydowali się zmienić i nie być już dobrodusznymi?

to że wyparowuje to ok, bo nie przechodzi z miesiąca lutego na marzec, ale ja pytam czy jesli do 15 lutego będę wykorzystywał 0,5% to czy od 16 do końca miecha moge wykorzystywać 1,5%

Dokładnie, byle by nie wyparowywał na koniec każdego dnia. Na koniec okresu rozliczeniowego - miesiąca niech tam będzie.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

SilverT no własnie przeczytałem i jakos związku słabego oskryptowania z ilościa odwiedzających nie widzę :)

Nie wiem jak inni ale ja to zrozumiałem tak: jak będziesz miał dobrze napisany skrypt to ta ilość będzie rosła i rosła...

Pomijam zależność jaka będzie teraz: blokada konta po przekroczenie limitu CPU, tylko, że to ma być teraz :]

- Reklama -

SilverT no własnie przeczytałem i jakos związku słabego oskryptowania z ilościa odwiedzających nie widzę :)

Nie wiem jak inni ale ja to zrozumiałem tak: jak będziesz miał dobrze napisany skrypt to ta ilość będzie rosła i rosła...

Pomijam zależność jaka będzie teraz: blokada konta po przekroczenie limitu CPU, tylko, że to ma być teraz :]

no ja to zrozumiałem tak, że te 300 osób odwiedzających produkuje 1% obciązenia procka bo jest słaby skrypt