Skocz do zawartości

Czy linki to wszystko co się tak naprawdę liczy dla G?

T-1000

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jak się tak przegląda forum, to ciągle przewijają się tematy, co jest ważne, a co nie odnośnie wartości strony. Że content is king, itp. A dzisiaj przypadkowo wszedłem na stronę example.com ;)

Jak to możliwe, że strona praktycznie całkowicie bezużyteczna dla użytkownika, o kompletnie zerowej wartości ma PR8? Tak wysokie PR, powinno przecież z czegoś wynikać. Nie wiem, wysokiej odwiedzalności, wartościowej treści itp. A tu treści tyle co kot napłakał, odwiedzalność pewnie niezbyt duża (a już na pewno prawie 100% współczynnik odrzuceń). Nie ma też treści, na której ktoś by na dłuższą chwilę się zatrzymał. Żeby było śmieszniej jeszcze mają dodatkowo DC, bo można wejść na example.org, czy example.net - nie ma żadnego przekierowania na example.com i te strony też mają PR8 :)

Jak coś takiego jest możliwe?

Odpowiednio dużą ilością linków można nadrobić wszystkie braki?

PS.

Ciekawe co by było, gdyby ktoś zrobił duplikat tej strony :) ? Próbowaliście może?

Potrzebujesz nietypowy pendrive? Tylko teraz pendrive 8GB od Bone w tak dobrej cenie. Zapraszamy.

Kosmetyka aut - auto detailing Łódź

No też właśnie, wychodzi na to że liczą się tylko linki ;) Wszystkie inne czynniki na tych stronach są przecież mega niesprzyjające...

Czyli wystarczy że walnę bańkę linków na największy syf i już mam super wartościową stronkę :) ? Czy w tym przypadku, to po prostu bonus od googla, który daje tak wysokie PR, mimo braku użytecznej wartości?

Znacie inne takie strony?

Potrzebujesz nietypowy pendrive? Tylko teraz pendrive 8GB od Bone w tak dobrej cenie. Zapraszamy.

@FiKaS - z punktu widzenia użytkownika, to nic wartościowego... dla googlebota raczej też nie.

@yavaho - no nie wiem, ale ja bym chciał mieć linka na tej stronie ;)

Strona do której linkuje example.com, też ma PR8. Wydaje mi się, że jednak jakiś sensowny ruch musi być na tej stronie.

to ja ci odpowiem: wiesz ile ludzi przez przypadek wrzuca domenę example.com jako po prostu przykład ? mam podobnie ze zgred.pl - wiele osób używa domeny aby podac adres email (mam kilka mejli dziennie z różnych for gdzie ktoś się rejestruje), lub po prostu jako głupi przykład ... stąd biorą się naturalne linki ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zapewne tak jest.

Nikt przecież by tego nie linkował specjalnie, bo i po co? Mnie tylko ciekawi fakt, że nawet strona bez treści, na której nie ma absolutnie nic ciekawego, z duplikatami treści na kilku domenach (te duplikaty też mają wysoki PR) i w ogóle be wg. wytycznych googla, może mieć tak wysoki PR i wysoką pozycję w SERPie. (tylko i wyłącznie pod wpływem dużej ilości linków).

Na frazę example jest 3, a nie jest to fraza taka łatwa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności