Skocz do zawartości

Adkontekst

mb

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
TV, radio itp. to nie jest dobry pomysl a raczej tylko utopienie pieniedzy.

91938[/snapback]

Z doświadczenia moge powiedzieć coś zupełnie odwrotnego, wydatek 1000 zł na promocje w regionalnej rozgłośni przyniusł ponad 10.000 unikalnych wejść, raczej trudno o taką efektywność w internecie, a przynajmniej w tak krótkim czasie.

Ale zapewne zależy to też od tematyki serwisu.

W mojej wypowiedzi kierowalem sie glownie sposobem dotarcia do webmasterow :) A najwiecej ich w internecie na serwisach webmasterskich lub biznesowych. Moze nawet bardziej by sie oplacalo na biznesowych :)

Np. W wypadku serwisu lokalnego kampania w lokalnym radiu to strzal w 10.

Trzeba umiec dobrac sposob reklamy do tematyki serwisu :)

Pozdrawiam

Jurdziol

TV, radio itp. to nie jest dobry pomysl a raczej tylko utopienie pieniedzy.

91938[/snapback]

Z doświadczenia moge powiedzieć coś zupełnie odwrotnego, wydatek 1000 zł na promocje w regionalnej rozgłośni przyniusł ponad 10.000 unikalnych wejść, raczej trudno o taką efektywność w internecie, a przynajmniej w tak krótkim czasie.

Ale zapewne zależy to też od tematyki serwisu.

91973[/snapback]

czyli cpc na poziomie 0,1 PLN - osiagalny przy kampaniach zasiegowych, ale nie do tak specyficznej grupy jak wlasciciele serwisow

na pewno bedziemy promowac adkontekst przede wszystkim w sieci:

- we wspolpracy z wp

- serwisy webmasterskie i biznesowe - na biznesowych sie znam, jakie webmasterskie byscie polecili?

To ja może napiszę jak to wygląda z Yahoo Publisher Network w tej chwili. Chyba dobry przykład w tym wątku, bo oni właśnie starają się konkurować z Adsense.

Jestem w YPN od ponad miesiąca. Dzwonili do mnie już 3 razy.

1. Przywitanie w programie, odpowiedzi na jakiekolwiek pytania bym nie miał

2 i 3. Kontrolny telefon, czy jestem zadowolony z ich produktu i prośba o jakieś sugestie.

Powiem Wam, że to do mnie przemawia. Nie cierpie telefonów ze sklepów z informacją o nowej kolekcji itd, ale telefon od Y aby się zapytać jak mi się podoba ich produkt jest jak najbardziej dużym plusem dla nich.

Mam YPN na kilku stronach, gdzie ruch jest stosunkowo mały, bo to w końcu test narazie. CPM za to jest bardzo duży, mniej więcej 3-krotnie większy niż jak miałem Adsense na tych samych stronach.

To są 2 bardzo duże plusy dla Yahoo i próbie konkurowania z potentatem w tej dziedzienie jakim jest Google.

3-ci plus to interfejs, 100 razy przyjemniejszy od Adsense.

Minusem, natomiast jest dopasowanie reklam do treści stron, chociaż w ciągu miesiąca to się bardzo poprawiło ale Adsense jest w tym wypadku dalej lepszy, co oznacza większy CTR, ale za mniejsze zyski.

Sądze, że kontekst netsprinta będzie kolejną porażka po onecie. Kolejny program na ktorym za klika będzie od 0,01 do 0,02 za klika.. więc nikomu nie będzie sie to opłaciło.. reklamy będą wisieć na marnych stronach bo zaden szanujący sie :hi: webmaster nie będzie zasmiecał sobie strony reklamami ktore nie przynosza wymiernego zysku....

Koniec kropka.

Nie wierzycie mi? Sami się już niedługo przekonacie :(

Niech będzie tylko AdSense dla nas wydawców będzie lepiej.. konkurencja na rynku AD tylko nam może zaszkodzić. Reklamodawcy będą kuszeni TANIMI reklamami z ktorych my nic nie zarobimy a reklamodawcy nie będą mieli z teko pozytku. Chaos i ogolne zniechęcenie.. niech będzie jeden 2 (Yahoo) ale konkretne.. a nie tysiące "klonow".

Pozdrawiam

Sądze, że kontekst netsprinta będzie kolejną porażka po onecie. Kolejny program na ktorym za klika będzie od 0,01 do 0,02 za klika.. więc nikomu nie będzie sie to opłaciło.. reklamy będą wisieć na marnych stronach bo zaden szanujący sie :) webmaster nie będzie zasmiecał sobie strony reklamami ktore nie przynosza wymiernego zysku....

Koniec kropka.

Nie wierzycie mi? Sami się już niedługo przekonacie :)

nie ma to jak merytoryczny wpis ;)

To co opisal Michal to rewelacyjne posuniecie ze strony Y!. Tylko w ten sposob moga zmniejszych hegemonie G w tym segmencie. Nie wiem czy taka obsluga w N jest mozliwa ale to by bylo rewelacyjne rozwianie. A i produkt dzieki temu bylby dopasowany do potrzeb rynku bardziej niz konkurencji.

Wiedze ze Y moze powaznie dac sie we znaki G w najblizszym czasie. Nowa poczta, prace nad wyszukiwarka i YPN. Ta firma w przeciwienstwie do M$ robi malo szumu a duzo roboty. Przyklad Hotmail :) i opoznienia z MSN.

A fora webmasterskie to webhelp.pl, webinside.pl, phpbb.pl. Ale jak widze to przyciaga ogromna liczbe ludzi ostatnio gdyz najwiecej tutaj sie mowi o tym jak zarobic :)

Check email deliverability tool Maildog

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności