Skocz do zawartości

Artykuł w artelis.pl i od razu spadek pozycji

kmiciu

Rekomendowane odpowiedzi

Dodałem artykuł do serwisu artelis.pl, w którym odnośnik do mojej strony dałem na końcu artykułu w postaci adresu domeny, bez anchora.

Po dwóch dniach domena zleciała z pozycji 19 na 31, dla frazy która była w tytule tego artykułu (jest też w title serwisu).

Czy warto w przyszłości dodawać artykuły do artelisa, bo trochę trzeba się nad nimi napracować, ale jak takie mają być tego efekty to chyba nie ma sensu.

No i jak z tego filtra wyjść teraz?

1. Twoja witryna nie została zafiltrowana. Gdyby Google przydzieliło Twojej stronie filtr, w ogóle nie występowałbyś pod szukanym keywordem.

2. Wątpię, aby Artelis spowodował spadek pozycji, to czysty przypadek i zwykły zbieg okoliczności. Jeśli strona nie ma długiego stażu w sieci, wzloty i upadki są czymś normalnym. Obserwuj czy za kilka dni pozycja nie wskoczy z powrotem na swoje miejsce.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Po dwóch dniach domena zleciała z pozycji 19 na 31

To nie wina w/w serwisu. Po prostu tak miało być :zeby:

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

Ja myślę że reguł nie ma jest to po prostu humor google.

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

no i to jest najważniejsza przyczyna tego spadku, coś musiałeś kolego zrobić zapewne jeszcze nie tylko ten artykuł. Mam u nich ponad 10 artykułów z anchorami do stron, żadna z nich nie poniosła najmniejszego uszczerbku. Myślę, że przyczyny szukaj gdzie indziej zapewne nie tylko napisałeś ten artykuł sadzę, że zrobiłeś i inne ruchy w pozycjonowaniu swej strony więc spokojnie przyjrzyj się co mogło wpłynąć na spadek. Możliwe, (to tylko moje przypuszczenia ot tak sobie puszczam wodze fantazji chociaż na tym foum czytam o próbach dodania czterystu wpisów na dobę i podobno ten automacik potrafi to za noc zrobić) że dodajesz w jakimś automacie i zamiast 10 wpisów dałeś 100 na dobę a jak było to miesiąc temu to i masz wynik swej pracy.

Jeśli chodzi o filtr to najczęstszą jego przyczyną jest mocne pozycjonowanie strony tylko w jednym słowie kluczowym. Jeśli codziennie dodajesz jakieś backlinki z jednym anchorem, to masz prawie jak w banku, że twoja strona zostanie wrzucona do Sandboxa. Dlatego jeśli twoja strona jest stosunkowo młoda budowanie linków przychodzących powinno być sensownie rozłożone w czasie, a linki prowadzące do twojej strony powinny zawierać zróżnicowany anchor text.

Moim zdanie zamieszczanie artykułów na stronie Artelis.pl na pewno będzie miało pozytywny wpływ na twoją stronę. Sam zamieściłem tam jeden ze swoich artykułów i nie zauważyłem żadnych negatywnych efektów a wręcz przeciwnie, moja strona podskoczyła o kilka oczek w górę. Kolejną pozytywną rzeczą, jaka wiąże się z dodawaniem artykułów do sprawnie działających katalogów, do których zalicza się Artelis jest dobra promocja twojego bloga / strony oraz zdobywanie cennego ruchu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności