Skocz do zawartości

Co i jak dalej

Sebastian Reg

Rekomendowane odpowiedzi

Mam stronę na wordpressie, którą rozpocząłem pozycjonować i zaczęła się pojawiać w TOP 10 i TOP 3 w zapytaniach dotyczących wąskiej branży. Nie dawałem za mocno z SWL, linkowałem itd. Zachciało mi się statystyk - dobrych statystyk i skorzystałem z darmowych statystyk Googla. Od dnia ich włączenia strona moja zaczęła spadać w wynikach, aż spadła w otchłań wyników i się nie podnosi. Co mogę z tym zrobić ? Czy pisać do googla? czy czekać i czekać ?

Podłączenie pod Analytics i spadek to raczej zbieg okoliczności :) Do Google zawsze można napisać, a w międzyczasie pomyśl co mogło realnie zaszkodzić stronie ... jakie zmiany oprócz statystyk były wprowadzane ?

Zwróciłbym uwagę na zmiany:

- w linkowaniu,

- w samych wynikach (ruchy konkurencji na daną frazę),

- itd.

... bo WordPress jest w standardzie porządnie zoptymalizowany :D

Pozdrawiam B)

nie bardzo rozumiem jak mozna dostaca filtr za swl

1. jezeli na swojej stronie zamieszcze swl to moze jeszcze jakos mógłbym zrozumiec

2. jezeli ze stron swl linkuje do swojej to niby dlaczego mialbym dostac bana/filtr - przeciez w ten sposób zamiast pozycjonować swoją stronę mogłbym równie dobrze linkować konkurencje czekając az dostanie filtr i tym samym wskoczyć na ich miejsce - wiec o filtr z swl wg mnie wcale nie jest tak łatwo.

SFM Filtry - wysokiej jakości filtry powietrza do systemów wentylacji i klimatyzacji.

W naszym sklepie internetowym filtry powietrza do wentylacji kupisz szybko, tanio i bezpiecznie.

centrale telefoniczne Siemens, Panasonic, Slican

Mozesz to sobie wytlumaczyc to w taki sposob :

1.jakiej jakosci sa strony w swl ? slabej / bez linkow/ bez pr / czesto bez tresci / bez trust ranka

To na pewno ma jakis wplyw (negatywny ) na pozycjonowana strone.

2.Odnosnie tego oczywiscie ze mozna wprowadzic konkurencje w filtr (dawalem juz przyklady klientow dla ktorych realizowalismy takie zlecenie ) . Tutaj kluczowym slowem jest "mozna" co nie oznacza ze zawsze da sie. Bo dosc trudno jest wprowadzic kilku letnia domene z pr , i wiekowymi Bl.

Natomiast w przypadku domen z DA<2 jest to skuteczne w prawie 90 % przypadkow.

Mozesz zrobic test przeznaczyc 1000 zl na zakup pkt w gotlinku/ewebie/linkeme elite podlaczyc je do losowej strony. Potrzymac 2 miesiace i nagle zdjac.. do tego wyslac ok 20 spam raportow z roznych czesci kraju/swiata i obserowac co sie dzieje.

Mozna ale jest to dosc kosztowne.

no może i tak, ale załóżmy ze mam taką sytuację.

strona docelowa - brak jakiegokolwiek linkowania z swl

10 stron zapleczowych (całkiem bofatych, trudno poznać ze to zapleczówki a nie samodzielne serwisy) które linkują bezpośrednio do strony docelowej, ale same już są linkowane stałymi SWL.

i dwa warianty zachowania.

1. gogle naklada filtr na swl, czyli powinien nałozyć na strony zamieszczające SWL, w ostateczności na strony do których linkują.

2. wyłaczam linkowanie swl i ewentualny wpływ może być tylko i wyłącznie na strony zapleczowe

czyli podsumowując nie ma praktycznie zadnej opcji zeby strona docelowa dostala filtr jezeli swl wykorzysta sie z głową.

SFM Filtry - wysokiej jakości filtry powietrza do systemów wentylacji i klimatyzacji.

W naszym sklepie internetowym filtry powietrza do wentylacji kupisz szybko, tanio i bezpiecznie.

generalnie tak, ale padło ogólnikowe jezeli SWL to predzej czy później filtr/ban - co w głebszym znaczeniu nie musi być prawdą :)

zgadza się, ale to wynika z braku umiejętności posługiwania się narzędziem, można to porównać np. do jazdy samochodem, jezeli jedna osoba będzie miała wypadek można powiedzieć że jeżeli ty uzywasz samochodu to prędzej czy później czeka cie w nim smierć :) tak ogólnikowo

Mozesz to sobie wytlumaczyc to w taki sposob :

1.jakiej jakosci sa strony w swl ? slabej / bez linkow/ bez pr / czesto bez tresci / bez trust ranka

Są różne SWL'e i różne w nich strony znam takie gdzie są strony z pr, unikalną treścią więc też nie powinieneś uogólniać. (Sam stosujesz swl do podlikowywania swoich niezwykle mocnych wpisów na niezwykle wartościowych forach więc nie są one takie "be"; wszyscy wiemy że dopalanie to ie pozycjonowanie ale jednak korzystasz z dobrodziejstwa swli).

To na pewno ma jakis wplyw (negatywny ) na pozycjonowana strone.

No proszę Cię It człowiek z twoją wiedzą i doświadczeniem pisze takie herezje... na pewno swl (jak narazie) ciągle są skuteczne w pozycjonowaniu tak samo twoje blasty (pewnie też do czasu :) ) co też udowodniłeś już nie raz więc nie musisz tego w kółko wałkować, osobiście uważam że to są linki z jednej kategorii (blast,swl) duże ilości stosunkowo słabych linków. Wszystkie "narzędzia" służące do pozycjonowania to broń obusieczna czy się nią pokaleczysz czy nie zależy od twojego doświadczenia i co najważniejsze od pozycjonowanej strony.

Wcześniej na forum irytowali mnie wyznawcy "WhiteSeo", dzięki It że ucieszyłeś tych wyznawców bloga google ale ze swoją propagandą "BlackSeo" też nie przesadzaj :P

Benq - white seo nie istnieje - nawet katalogowanie jest black - katalogi to nic innego jak farmy linkow tylko ladnie nazwane i opakowane

Z testow jakie wykonalem odpowiedz jest jasna : intensywne wykorzystanie swl do linkowania mlodej domeny zawsze konczy sie filtrem

Tutaj nie neguje mozliwosci swl - jako narzedzia indeksacji w tym sa swietne (nawet eweblink ktorego nie lubie jak wiecie ).

Testow nie ograniczylem do jednej domeny czy do jednego systemu , przetesowalismy wszystko od linkme po statlinka gold. Stad taka opinia a nie inna. Jest ona poparta obserwacja ponad 20 domen swlowanych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności