Skocz do zawartości

Co i jak dalej

Sebastian Reg

Rekomendowane odpowiedzi

IT dlatego użyłem " " bo wiem że to praktycznie puste slogany a nie prawdziwy marketing w wyszukiwarkach :(

Ja ostatnio robłem podobne testy, i wyniki wstępne (trzeba będzie powtórzyć to kilkukrotnie, i na różnych odstępach czasowych) skłaniają mnie coraz bardziej do stwierdzenia że im większa wartość merytoryczna serwisu (unikalny desing, treści oraz zgodność budowy strony z wytycznymi ) tym więcej linków można przywalić bez żadnych konsekwencji. Z czego można wywnioskować że filtry nakładane są nie za linki a za budowę strony.

Fakt że to co się wydaje mi agresywnym linkowaniem z swl może wcale nie być agresywnym linkowaniem :D

Sorry za oftop ;)

Mam stronę na wordpressie, którą rozpocząłem pozycjonować i zaczęła się pojawiać w TOP 10 i TOP 3 w zapytaniach dotyczących wąskiej branży. Nie dawałem za mocno z SWL, linkowałem itd. Zachciało mi się statystyk - dobrych statystyk i skorzystałem z darmowych statystyk Googla. Od dnia ich włączenia strona moja zaczęła spadać w wynikach, aż spadła w otchłań wyników i się nie podnosi. Co mogę z tym zrobić ? Czy pisać do googla? czy czekać i czekać ?

Pierwsza sprawa ile ma strona jaki jest jej wiek?

Kiedy dodałeś linki?

Kiedy wyskoczyły pozycje?

Kiedy spadły?

Jakiego SWL-a użyłeś?

Jak linkowałeś?

Młodą domenę można bardzo ładnie za filtrować SWL-em. Dlatego tak ważne początkowo jest zbudowanie TR. SWL można jeśli trzeba włączyć później, jeżeli już masz coś wybrać to linki stałe.

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

Lapanie za slowka. Wiekszosc osob korzystajac z swl podlacza je pod glowne domeny (co latwo mozna sprawdzic analizujac rozne frazy)

IT zakopujesz się. Wszędzie głośno krzyczysz, że linki pozyskane przez SWLe to śmieciowe linki, a tu piszesz, że większość osób podłącza główne domeny. Plątasz się w tym wszystkim.

Rozumiem, że ma tu zastosowanie Twoja wypowiedź:

Nie zawsze warto brac moje slowa na serio tyle powiem... trzeba miec dystans do tego co sie czyta.

Linki z SWL są śmieciowe, gdy zainstalowałem linkme.pl który jest wszędzie uznawany za najlepszy ruch z Google spadł ponad 40-krotnie, strona przestała się pojawiać właściwie na wszystkie frazy niezawierające domeny ani komendy site i straciła PageRank. Prawdopodobnie google nałożyło jakiegoś częściowego bana, bo po usunięciu systemu nic się nie poprawiło, a jak przeniosłem treść z subdomeny forum. do folderu /forum, od razu ruch zaczął się zwiększać i po 2 miesiącach wrócił do normalnego poziomu.

Większość stron z listy linków też była nie do znalezienia w Google, czasami się udało znaleźć na 60 czy 70 stronie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności