Skocz do zawartości

Dziwny div

Shil

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

stworzyłam stronę na divach. Do tej pory robiłam tabelami i spotkałam się teraz z problemem. Mam bocznego diva, w którym znajduje się właściwie tylko tło oraz środkowego diva, w którym jest div z tekstem. I o ile ten div z tekstem się powiększa wraz z tekstem i rozciąga w dół, to ten div z boku nie chce i wciaż pozostaje tej samej wielkości. Próbowałam hieght:auto i 100% zarówno dla diva całościowego jak i tego bocznego.

tu link: https://bidziu890.xaa.pl/

Bardzo proszę o pomoc.

w jakiej przeglądarce?

W FF. Zresztą w IE też, choć to mnie bardzo nie zmartwiło.

Tego być może nie widać narazie, bo tekst nie przekroczył granicznej wartości, ale wystarczy np. powiększyć test, albo jak dodam nieco - i juz wyłazi. I od razu stopka ucieka...:zeby:

cóż... div nie działa, mimo że próbowałam. Narazie nie mam problemu, bo jest tekstu mniej niż 100% strony. Potem zakombinuje 200%. Ale próbowałam wrzucić diva zewnętzrnego, ale to nie pomogło. I było margin-top:0px i bottom i height na auto i na 100%.

Dzięki za validator, zupełnie zapomniałam, żeby zerknąć....:)

Dzięki demon23 :)

wystarczy stworzyć diva w którym znajdą się te dwa i zadać tło i wtedy nie będzie istotne który z divów będzie większy czy bok czy treść oczywiście nie zapomnij dodać w stylach overflow:hidden do div nadrzędnego

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności