Skocz do zawartości

Jak pozycjonować podstrony

michal24

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów.

Mam pytanie o pozycjonowanie podstron.

Jak to robicie?

1. Czy tylko używacie SWL linków stałych, jełsi tak to z jaka czestotliwością dodajecie ile linków?

2. Jelsi nie to czym jeszcze posiłkujecie się?

3. Czy tylko to robicie po to aby strona główna miała większą ilosć prowadzać czy równeież po to aby wejścia były pod inne frazy?

4. Jak pozycjonowac daną podstronę - przykład:

www.strona.pl/oferta

czy

www.strona.pl/oferta.php

oczywiście w wyszukiwarce jest zaindeksowana końcówka php?

4 PYTANIE CHYBA NAJWAZNIEJSZE ale nie obraże się jak ktoś mi udzieli poprawnej odpowiedzi na wszsytkie pytania ;)

Czy można używać tylko SWL do pozycjonowania podstron, czy to grozi filtrem nawet jeśłi linki są stałe?

Pozdrawiam

Fotografia portretowa Warszawa - specjalna oferta dla użytkowników Pio, Facebook, Google +

Google traktuje każdą podstronę jak oddzielną stronę internetową.

Linkuje się podstrony głównie po to by one same były silne - np jest tam jakaś szczególna oferta, ale jeśli dana podstrona ma link do strony głównej to logicznie że i strona główna na tym zdobywa...

Jeśli będziesz linkować :

www.strona.pl/oferta.php to link właśnie w takiej postaci będzie mieć siłę , link bez .php jest już innym linkiem

Co do SWL , ja osobiście nie korzystam z takich systemów bo po prostu nie są dla mnie do końca bezpieczne, temat jest do mnie również skierowany bo chcę na swojej stronie promować z naciskiem parę podstron...i sam szukam sposobów na promocję, gdyż np do dobrych katalogów nie można dodawać podstron...

Jak masz budowę adresu na stronie z rozszerzeniami .php, .html to linkuj z nimi, jak nie to bez, logiczne.

sam szukam sposobów na promocję, gdyż np do dobrych katalogów nie można dodawać podstron...

Od czego masz precle, dla przykładu?

... nie ma tu właściwie życia, tylko powolne umieranie kolejnych dni.

Najszybciej to raz oczywiście precle, a dwa właśnie katalogi, których teraz duża część ma opcję dodawania linków w opisie strony.

Co do SWL to zdania są podzielone. Niektórzy nie odważą się na to, żeby linkować nimi strony główne. Na pewno bezpieczniej jest linkować nimi wpisy do katalogów, czy precli. Niektórzy (ci co się znają :-)) linkują z głową SWL-ami strony pozycjonowane. Niektórzy (ci co się nie znają) też linkują strony pozycjonowane - z różnym efektem.

www.strona.pl/oferta.php - jak masz podstronę o takim adresie, to taki link walisz i tyle.

Tak, czy owak - powodzenia.

Poradnia Dietetyczna Magia Zdrowia, a w niej przyjazny dietetyk :).

Centrum Medyczne z Wrocławia - lekarze specjaliści, badania, rehabilitacja.

Strona internetowa poświęcona unikatowej chińskiej sztuce walki - wejdź na kung fu Wrocław!

Ja do końca się nie zgodzę z tym, że podstrona to dla Google oddzielna strona, bo mam przypadki, że linkując tylko konkretną podstronę w wynikach jest strona główna na której nie ma nawet tego sowa kluczowego na które linkowałem podstronę. Więc przynajmniej można śmiało powiedzieć, że linkowanie podstron wzmacnia domenę główną.

1. Do promocji podstron można używać każdej metody stosowanej do promocji domeny ... niektóre katalogi nie pozwalają dodawać podstron. Ogólnie wychodzę z założenia, że do strony powinny prowadzić stałe linku - żeby drogi do serwisu zostawały jak najdłużej :)

2. Nie tylko SWL'ami pozycjonowanie żyje - każda metoda zdobywania linków, umiejętnie wykorzystana, da dobre efekty :)

3. Główna nie musi być najważniejszą stroną - w zależności od potencjalnych odbiorców, bardziej interesująca może być podstrona z np. ofertą ... ważne jest aby sprawdzić gdzie w naszym serwisie znajdują się najpopularniejsze informacje i pomóc im wyjść na światło dzienne :(

4. Zależy jak masz ustawione adresy (mogłeś się np. pozbyć końcówek w .htaccess) - wtedy albo piszesz cały link albo bez końcówek - dobrze jest dodawać taki pod którym jest wyświetlana strona B)

Do pozycjonowanie możesz używać tylko jednej metody - tak jak pytasz np. SWL'i - ale należy to robić umiejętnie, w innym wypadku można się liczyć z konsekwencjami pozycjonowania, które przecież ogólnie nie jest mile widziane przez Google :(

Pozdrawiam B)

Ja tworzę zaplecze np. dwa artykuły na darmowym hostingu w miarę długie z każdego artykułu 1 link z anchoem na moją stronę. Trzeba oczywiście to dodać do kilku katalogów PR2-PR3. A jak już używać SWL to do zaplecza - trzeba samemu się przekonać jakie są skutki, reguły nie ma niektórym cały czas się udaje a niektórym od razu Ban, a to boli już kiedyś to przerobiłem tylko że z linkiem w stopce.

masz dosyć pracy na etacie, własna firma? - własny biznes

szukasz pracy? - pomocne materiały: CV wzory

oszczędzasz - lokaty ranking - lokaty bankowe

Jeżeli strona główna jest już dostatecznie mocna, zaczynam linkować główne kategorie e-weblinkiem. Pareset punktów załatwia sprawę. Co ciekawe ostatnio zmniejszyłem liczbę punktów na linkowane frazy o ok. 40% i pozycje nadal się trzymają na tym samym poziomie. Od tamtego czasu minęły ~2 tygodnie, a z innych sposobów linkowania/optymalizacji nie korzystałem.

Najtańsze domeny w Polsce - 13685790121473354021 -3% kod na dowolny serwer wirtualny.

Ostatnio miałem okazje pozycjonować podstrony jednego klienta.

Sporego kopa dostały za linki z katalogów pozwalających na link w treści.

Ponadto trochę artykułów do precli i po dwa małe zaplecza kierujące na daną podstronę.

Rzecz jasna wyżej wspomniane zaplecza także dodane do kilkudziesięciu katalogów na pozycjonowaną frazę i jej pochodne.

W efekcie kilka średnio trudnych fraz związanych z pracą znalazło się na pozycjach od 1 do 3 i utrzymuje się tam już koło miesiąca.

Z oczywistych względów nie podam przykładu takiej strony. Sam sprawdź jak to działa. E-weblinka można wykorzystać bezpośrednio na pozycjonowaną stronę, jeżeli ta jest dobrze podlinkowana. Zastanów się co by było gdybym miał możliwość usunięcia całego top 10 :)

Najtańsze domeny w Polsce - 13685790121473354021 -3% kod na dowolny serwer wirtualny.

Ja odpalam Publikera - tylko precle dla podstrony (potem rzecz jasna pomagam indeksować wpisy). Od razu podczas katalogowania ustalam, którą podstronę na jaką frazę linkować, ponieważ część katalogów pozwala na linki w treści. Do tego proste strony - zaplecze oraz ręczne wpisy do moderowanych precli.

Efekty są bardzo dobre dla prostych fraz.

Może uda mi się zrobić coś dobrego

;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności