Skocz do zawartości

Do moderatora z działu zleceń i ogłoszeń!

figusa

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem, który z moderatorów usuwał moje ogłoszenie w dziale zlecenia, ale udało mi się uzyskać odpowiedź, że osoba prywatna nie może podawać ceny netto. Otóż drogi moderatorze, cena netto, rzeczywiście oznacza cenę po potrąceniu podatku VAT i sugeruje działalność gospodarczą, ale wyraz NETTO (z wł: czysty) stosowany jest do określeń kwoty, sumy, ceny, wynagrodzeń, wagi, itd. i oznacza wartość po potrąceniu wszelkich podatków i kosztów i określa CZYSTĄ WARTOŚĆ , to co dostajemy lub płacimy na rękę - towaru, płacy, ceny itd.

W moim ogłoszeniu (drugim, poprawionym) było napisane:

"Do końca sierpnia współpraca na umowę o dzieło, od września na Fakturę VAT.

Cennik (netto): "

W wolnym tłumaczeniu znaczy to: do końca sierpnia na umowę o dzieło - cena na rękę - po potrąceniu podatku dochodowego... oraz - od września cena netto - bez podatku VAT....

Gdzie tu jest niezgodność z regulaminem? Danych firmy nie mogę podać, gdyż firma będzie działać dopiero od 01 września, a wyraz NETTO nie jest zarezerwowany tylko do podatku VAT i nie dotyczy tylko firm.

W regulaminie nie ma wzmianki o tym, że osoba prywatna nie może podawać swoich oczekiwań względem wynagrodzenia za pracę (w moim przypadku ceny za usługę) w wartości NETTO!

Być może się mylę. Nie ma ludzi nieomylnych. Liczę na to ,że kóryś z moderatorów ustosunkuje sie do problemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności