Skocz do zawartości

Katalog katalogów - lista katalogów

INOMan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

stworzyłem swoją listę katalogów stron, z następującymi możliwościami:

FILTROWANIE LISTY

- wyszukiwanie wg. nazwy lub tagów tematycznych

- możliwy darmowy wpis TAK/NIE

- możliwy wpis za pieniądze / opcja wyróżnienia TAK/NIE

- katalog ogólny/tematyczny

- rodzaj skryptu katalogu

- czy jest możliwe wprowadzanie linków bezpośrednich w opisie

- czy wymaga linku zwrotnego (z tej opcji chyba niedługo zrezygnuje)

- liczba wymaganych backlinks wg. yahoo

- wymagany pr

- możliwość sortowania wg. Page rank, backlinki, data dodania do listy

DARMOWE KONTO

Można się za darmo zarejestrować w topkatalogi.pl, i:

- wpisywać swoje strony które się dodaje do katalogów (widoczne tylko dla użytkownika)

- wybierać swoją stronę jako stronę aktualnie dodawaną do katalogów, wtedy:

- z poziomu listy będzie można kojarzyć stronę z katalogami i określać aktualny status strony

w katalogu ("w moderacji", "dodana", "odrzucona")

- na liście katalogów nie będą się pojawiać katalogi które już skojarzyliśmy ze stroną, zostaną tylko

te do których stronę można jeszcze dodać

DODAWANIE KATALOGU

- Captcha:

- jeżeli dodajesz katalog lub rejestrujesz konto, jest wymagana captcha - ale tylko raz na pewien czas,

dlatego dodanie np. kilku katalogów naraz nie powinno być zbyt uciążliwe pod tym względem.

- Zanim dodasz katalog można wygodnie sprawdzić w formularzu czy nie jest już obecny na liście -

wprowadź nazwę domeny w pole a obok pojawi się przycisk do sprawdzenia

- Akcepacja: każdy zaakceptowany katalog jest sprawdzony, natknąłem się już na katalogi które bardzo wolno się

otwierają lub w ogóle, mają błędy, etc. Chcę aby serwis topkatalogi.pl był wolny od takich katalogów

Aktualnie baza katalogów jest skromna (trochę ponad 100 katalogów), ale będę do niej skucesywnie dodawać nowe katalogi

i zapraszam właścicieli katalogów do dodawania swoich.

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@Rubis: w którym miejcsu wpisujesz to "www" - chodzi o wyszukiwanie / filtrowanie katalogów ?

@Tooomek: niedługo zostanie to naprawione, niestety opis został przycięty na etapie dodawania katalogu, jeżeli bardzo zależy Ci na pełnym opisie - wyślij mi go na PW, poprawie to ręcznie.

@Rubis: w którym miejcsu wpisujesz to "www" - chodzi o wyszukiwanie / filtrowanie katalogów ?

W przeglądarce.

Wówczas pojawia się biała strona z tym tekstem:

Witam serdecznie - strona w trakcie budowy.

Zapraszam do serwisów autorskich: przepisy kulinarne, katalog stron.

Starannie moderowany Katalog stron - PR4

Teraz-Wiedza.pl - katalog edukacyjny PR1

----> aplikacje Facebook <----

Ogłoszenia Legnica i katalog firm z Legnicy

@rubis - dzięki, poprawione

@Toomek - sprawdzałem teraz procedurę dodawania opisu dłuższego niż 200 znaków (bo do 200 znaków został Twój opis przycięty) i wszystko jest ok. Czy po tekście:

"sklepy ogrodnicze, producentów artykułów ogrodniczych" nie było jakiegoś "dziwnego" znaku ?

@moskit - pomyślę nad tym, mam też kilka innych pomysłów, tylko niestety cierpię na chroniczny brak czasu, ale co kilka tygodni będę ten serwis rozbudowywał.

"sklepy ogrodnicze, producentów artykułów ogrodniczych" nie było jakiegoś "dziwnego" znaku ?

Nie było. Napiszę ciąg dalszy tego opisu i wyślę Ci na pw (bo teraz trochę głupio wygląda...)

Moderowany katalog stron ogrodniczych - Zapraszam do wpisów branżowych stron (na moderację trzeba się sporo naczekać ale warto)

Dodałem swój katalog, żadnych problemów podczas wypełniania i wysyłania formularza nie odnotowałem. Co do samego spisu, bardzo mi się podoba, prosty, przejrzysty i funkcjonalny - o to w tym wszystkim chodzi w końcu. Jak baza się trochę powiększy to z chęcią będę korzystał.

Jak wpisujesz nazwę domeny ? Powinna zostać wpisana sama domena, bez https:// na początku lub jakichkolwiek slashy.

Przykłady:

prawidłowo:

www.mojkatalog.pl

Nieprawidłowo:

https://www.mojkatalog.pl

www.mojkatalog.pl/

Aktualnie zauważyłem mały bug - jeżeli przed nazwą domeny lub na końcu jest biały znak to też jest ten komunikat (zapomniałem o trim) - jeżeli to o to chodzi to zaraz to poprawie, na razie proszę wpisać bez białych znaków na początku / końcu.

PS. dzięki za dodanie katalogów :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności