Skocz do zawartości

Filtr dla bloga

krugerrand

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Strona, o którą chodzi to GoldBlog.pl

Podejmuje ona dość niszowy jak na bloga temat, więc konkurencja niewielka, w połowie lipca strona była w SERP na pierwszej stronie na kilka fraz, na kolejne >30 na kolejnych stronach (2giej, 3ciej). Z google pochodziło około 80-100 wejść tygodniowo, aktualnie brak jakichkolwiek, więcej mam z netsprint/Wp.pl. Nie ma mnie w SERP.

1. Strona nie jest na pierwszej stronie wyników na zdanie ze swojego description.

2. strona jest dopiero na 6tej stronie SERP na swój tytuł.

3. taki stan trwa ponad 3 tygodnie

4. brak wejść z google

Nie bawiłem się w żadne SWL'e, płatne linki itp.

Stronę dodałem góra do około 30 katalogów (SeoKatalog i IDEXU).

Dodawałem część wpisów na wykop.pl, z czego jeden z nich dał mi ponad 6000 wejść, a dwa inne razem ponad 1200. Poruszyłem temat na Forum Google/indeksowanie i ranking i dostałem informację, abym:

1. usunął zduplikowaną treść z artelis.pl (tam po fakcie wkleiłem 2 artykuły z bloga, przy czym było to już po domniemanym filtrze), na artelis miałem swoje konto - aktualnie usunięte

2. usunął znak potoku z title, po właściwym tytule miałem 3 słowa kluczowe, obecnie mam już tylko tytuł

- przy czym takie powody wydają mi się dość błahe jak na filtr...?

Google webmaster tools pokazuje mi około 7500 linków, z czego duża część z nich to wykop (ludzie głosowali, komentowali itp. stąd namnożyło się linków z wykopu - przybyło mi ich dość szybko jak na młodą stronę).

Jakieś sugestie potencjalnych przyczyn filtra i jak mogę z niego wyjść? tzn. co powinienem poprawić zanim napiszę do google przez narzędzia dla webmasterów?

Strona powstała w lipcu br. ? Jeśli strona jest młoda, to filtr nie jest, zresztą zobacz: https://www.google.pl/#num=100&hl=pl&am...8d9902e573dd1f6

Jednym słowem linkuj stronę :D, a pisanie do Google sobie odpuść

Dzięki za odpowiedź, ale przyznaję że nadal niepokoi mnie, że na frazy na które strona była na pierwszej stronie w SERP obecnie jest nie do znalezienia i to wszystkie bez wyjątku. To nie jest jakaś szczególnie oblegana branża, jest trochę spamu i forum pod portal e-numizmatyka (+ jego klony: e-monety, fabrykazłota) i to wszystko, reszta konkurencji ma góra linki ze spamu o telefonach komórkowych:)

Trochę przesadzam, ale generalnie do połowy lipca wpis na określony temat (powiedzmy o jakiejś monecie) sprawiał, że byłem na nazwę tej monety na 1 str. SERP, teraz nie ma mnie zupełnie. Mogę się odnaleźć tylko dla bardzo długich i skomplikowanych fraz, które dają w google 2-3 strony wyników - ostatnia pozycja moja. Przed nią jest absolutnie wszystko, nawet niepodlinkowany spam. Stąd moje marudzenie żółtodzioba, że chyba mam filtr:(

Tym niemniej dzięki za słowa otuchy:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności