Skocz do zawartości

Zanim skorzystasz z SWL przeczytaj

it_management

Rekomendowane odpowiedzi

W praktyce oznacza to, że większość podstron na jakich system umieścił nasze linki posiada PR N/A. Wynika to z faktu, że około 90 % miejsc gdzie pokazał się nasz link nie jest zaindeksowanych przez GoogleBot’a. Czyli tak naprawdę 9/10 linków pojawiło się w miejscach do których do tej pory Google Bot nie był w stanie dotrzeć.

hmm

nie wiem czy odrozniasz sposob dzialania rotacji od linkow stalych

w rotacji nie sprawdza sie podstrony - link laduje na calej domenie i jest losowo wyswietlany na kazdej odswiezonej podstronie - dlatego yahoo pokazuje link z rotacji na wielu podstronach systemu - bo link podczas odwiedizn slurpa tak mu sie wylosowal

tobie wchodzac na podstrone wyswietla sie 5 losowych linkow z paczki, odswiezysz strone lub pojdziesz na inna - to samo

wchodzi bot yahoo - to samo - wchodzi bot google - to samo

z tego tez wzgledu ty swoj link mozesz widziac na podstronach 1, 50 , 83 i 734

yahoo zobaczy go na podstronach 32, 43, 158 i 2083

a google na 45, 46, 47 i 927

sprawdzanie indeksacji podstron w google na ktorych widzialo twoj link yahoo w wypadku rotacji jest bezzasadne

jedyne co mozna zrobic to sprawdzenie indeksacji podstron na ktorych byl googlebot - ale tego akurat nie wiadomo :D

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

• Odpowiedzi 100
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

sleaquit - sluszna uwaga to rzeczywiscie przyznaje Ci racje.

Aczkolwiek wydaje mi sie, ze takie sprawdzenie zaindeksowanych stron takze pokazuje ich jakosc. Skoro oba boty trafia na losowe podstrony danej domeny to i tak analizujemy losowo wybrana pule (ta co widzimy w yahoo bocie ).

W inny sposob nie mozna przeciez zmierzyc stopnia zaindeksowania tych domen (no chyba ze stworzymy jakims parserem sitemape i porownamy ja do ilosci podstron zaindeksowanych w googlu ).

Salek- problem jest taki ze na forum nie ma praktycznie zadnych testow zwiazanych z pozycjonowaniem - 95 % osob z tego forum wciaż wierzy ze trzeba katalogowac po 10 katalogow dziennie

it - najlepszym rozwiazaniem bedzie raczej sprawdzenie unikalnej frazy - wtedy bedziesz widzial na ilu domeanch wyladowal zaindeksowany w google twoj link w stosunku do liczby pobran oraz na ilu podstronach danej domeny link zostal chwycony przez google - wtedy wyniki mozesz porownac z yahoo

czasami sa tak absurdalne rozbieznosci ze glowa mala ;) ale wynika to z tego ze slurp lubi przez dluzszy czas odwiedzajac strony zbierajac po kilka podstron a potem nagle zebrac ich 200-500 - i w tym wypadku w yahoo pojawia sie linki z paczki ktora trafila na taka 'wycieczke' - dlatego nie raz widac ze yahoo pokazuje 100 podstron na ktorej byl link, i stopien jej indeksacji w google jest wlasciwie bez znaczenia

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

...95 % osob z tego forum wciaż wierzy ze trzeba katalogowac po 10 katalogow dziennie

Katalogowanie było, jest i będzie najbezpieczniejszą, sztuczną metodą zdobywania linków i promocji strony w internecie...tego nie zmienisz:)

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

sleaquit - sluszna uwaga to rzeczywiscie przyznaje Ci racje.

Salek- problem jest taki ze na forum nie ma praktycznie zadnych testow zwiazanych z pozycjonowaniem - 95 % osob z tego forum wciaż wierzy ze trzeba katalogowac po 10 katalogow dziennie

Zgodzę się z tobą, twój tekst jest ciekawy, ale sam musisz przyznać, że uzyskałeś dokładnie taki wynik, jaki uzyskać chciałeś;).

Narzędzie do kompleksowego wsparcia działań SEO - https://senuto.com

Darmowe narzędzie do w pełni automatycznej wyceny pozycjonowania

Test wskazal mocne i slabe strony eweblinka. Robiac test nie mialem pojecia jakie beda wyniki. Poprzednio zostalem skrytykowany za ujawnienie metod testu przed wynikami wiec teraz jest odwrotna sytuacja.

Nikt nie jest idealny, w tym takze moje testy projektowane przeze mnie obarczone sa czesto wieloma bledami z czego zdaje sobie sprawe.

+

szybko nabija bl w yahoo

szybko i dobrze indeksuje

-

slaba jakosc stron (niski pr, wiekszosc niezaindeksowana)

nie wplynal w istotny sposob na pozycje dopalanych wpisow

Mmarek - tak jak prosilem jesli potrafisz podac przyklad wpisu dopalonego wieksza iloscia pkt ktory znalazl sie w top1000 na trudne haslo to podaj a nie teoretyzuj. Tak to jest tylko gdybanie co by bylo jakby bylo dolozone wiecej pkt.

Oczywiscie jest to mala wartosc.

500-1k pkt to na indeksacje sie daje, a nie dopala tym strony. Ale sam test ok, pokazuje, że 1k wystarcza by G stronę delikatnie łyknęło ;)

Co do jakości stron, to już lata swietlne temu wszysscy wiedzieli jakie strony ląduja w rotacyjnych systemach, no i z małymi wyjątkami w stałych tez - mowa o publicznych ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności