Skocz do zawartości

Opis strony w google - problem

meet

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

od 1 września uruchamiam serwis który tylko bazuje na silniku forum. Więc klasycznym forum to nie będzie, lecz problemy są z wyświetlanym opisem w Google. Pomimo dodania meta tagów tj słów, opisu itp widzę że uparcie indeksowane są pierwsze zdania od góry strony.

Czytałem gdzieś że trochę to się zmieniło "ostatnio" ponieważ opisy z meta nie są już tak bardzo brane pod uwagę, lecz liczy się treść. CO więc mam zrobić ? Stworzyć opis strony jak w description gdzieś na górze "forum" i poczekać czy to zindeksuje poprawnie ?

Pzdr

Nic nie możesz z tym zrobić. Google samo wybiera opis z treści strony, tak, by najlepiej pasował do zadanej frazy. Tylko czasami wyświetla to, co jest w description.

Postaraj się umieścić słowa kluczowe i w treści strony i w opisie.

No właśnie czytałem że tak jest bo od 2 dni staram się jakieś poprawki wprowadzać ale widzę że opis nic się nie zmienia, a nie ukrywam że jest to bardzo istotne.

Czy nie lepiej umieścić będzie opis z description gdzieś w treści strony ?

Z tego co widziałem w takich dobrych narzędziach jak roboty "widzą" stronę to właśnie to co on indeksuje jest na pierwszej linii pierwszej kategorii skryptu forum. To jeżeli by umieścić wyżej właśnie opis strony ?

2 dni to za krótko, zrób kilka ładnych zdań w meta description adekwatnych do treści na forum linkuj i czekaj

U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej.

Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten.

Tak jak radzi P@wel - zdobywaj linki. Pamiętam, że mi np. na początku ze względu na artykuły indeksowało z datą na początku, przez co ucinało opis. A teraz "samo" się naprawiło, a gdy zmieniam coś w meta description to w google też w niedługim czasie następuje zmiana.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności