Skocz do zawartości

"link: nazwa domeny" czy "link:nazwa domeny"?

Tolek

Rekomendowane odpowiedzi

Czy zastanawialiście się kiedyś jaka jest różnica pomiędzy zapytaniem ze spacją lub bez? Dlaczego Google pokazuje więcej wyników dla zapytania ze spacją?

Pytam, bo dla zapytania ze spacją, otrzymuję 451 wyników, bez spacji tylko 20 . Na stronach konkurencji nie widzę aż tak dużych różnic.

I ostatnie pytanie:

Jaki jest sens używania "alinurl:"? - dla tej samej strony pokazywane jest 209 linków.

Ile Waszym zdaniem mam linków wchodzących?

Czy zastanawialiście się kiedyś jaka jest różnica pomiędzy zapytaniem ze spacją lub bez? Dlaczego Google pokazuje więcej wyników dla zapytania ze spacją?

tak po prostu jest - nie wiem czy ktos zna odpowiedz dlaczego :blink:

Jaki jest sens używania "alinurl:"? - dla tej samej strony pokazywane jest 209 linków.

to nie sluzy do pokazywania linkow tylko podstron w domenie - chyba cos w stylu ile jest zaindeksowanych (w pelni) podstron w domenie - w przeciwienstwie do tego site: pokazuje wszystko jak leci - polowicznie zaindeskowane strony tez - czyli takie pod ktorymi pojawia sie tylko link "podobne strony" - nie ma kopii w Google

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

jaka jest różnica pomiędzy zapytaniem ze spacją lub bez?

bez spacji dostajesz wynik działania operatora pozwalającego wyszukiwać linki do Twojej strony, a ze spacją dostajesz wynik dla najzwyklejszego zapytania wyszukującego w treści słowa - "link" oraz słów składających się na nazwę domeny - "www.nazwa.domeny.pl"

Jaki jest sens używania "alinurl:"?

allinurl: to funckja wyszukiwania słowa kluczowego w adresach stron (patrz zaawansowane szukiwanie: https://www.google.pl/advanced_search?hl=pl )

Ani allinurl: ani inurl: nie służą do badania domeny, docelowo kropki traktowane są jak myślniki czy ujęcie frazy w cudzysłów

wszystkie 3 zapytania dadzą taki sam efekt

allinur:www.twojades.pl

allinur:www-twojades-pl

allinur:"www twojades pl"

do obu operatorów opis masz na stronie https://www.google.com/help/operators.html

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Jeśli dobrze rozumiem, oznacza to, że Google znajduje strony z linkami do mojej domeny ale nie uznaje ich jako "link popularity". Dlaczego?

A może "link popularity" zwiększy się przy następnej aktualizacji PR?

W każdym bądź razie mam zamiar podać linki do tych stron i skłonić googleboota to ponownej indeksacji stron z linkami do mojego serwisu . Co sądzicie o tym pomyśle?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności