Skocz do zawartości

Jak spieniężyć moje materiały

MarcinS.

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

jakiś czas temu dość dużo podróżowałem. W efekcie zgromadziłem dużo materiałów na temat polskich miejscowosci wypoczynkowych. Mam zarówno unikalny tekst, jak i przede wszystkim masę autorskich zdjęć, pare filmow.

Chciałbym teraz to jakoś wykorzystać. Niemniej jednak nie posiadam żadnego zaplecza turystycznego. Jak wiecie, konkurencja jest tutaj ogromna.

Mam m.in materiały z:

Zakopanego, Mielna, Kołobrzegu, Mikołajek itd, te najbardziej znane miejscowości z całej polski.

Myślałem zeby zrobić o kazdej z tych miejscowosic stronę, wrzucic materiały, pozycjonowac jaimis darmowymi metodami i zarabiać na reklamach, czy to linkach, czy adsense. Szczerze mowiac chciałbym osiągnąć te 1000-1500zł na rękę ze wszystkich serwisów, powiedzmy 100zł z jednego serwisu, a miałbym 15 stron (średnio).

Macie jakieś rady, wskazówki? Jak mówię, mam masę materiałów i szkoda,zeby to sie zmarnowało, ale widzę konkurencję i jest ona ogromna..rywalizować i zadowolić się końcówką TOP 10?

Nie chcę zarobić milionów, ale po prostu mieć fajny dodatek do pensji ;)

Ja bym postawiła serwis turystyczny z działami o konkretnych miejscowościach - z opisami, zdjęciami, relacjami, możliwością komentowania i wymieniania opinii pomiędzy użytkownikami.

Jak będziesz to miał zrobione ładnie, czysto i przejrzyście, a treść będzie interesująca ludzie sami będą do Ciebie linkowali ;)

Pozdrawiam ciepło :-)

Sprzedam punkty e-Weblink - paczki już od 10k pkt!

Szczegóły na PW

Co najwyżej możesz postawić na tym postawić zapleczówki i podłączyć do SWL = wynajmować punkty ;).

Albo postawić wartościowy serwis, ale tu najpierw będziesz musiał zainwestować.

Narzędzie do kompleksowego wsparcia działań SEO - https://senuto.com

Darmowe narzędzie do w pełni automatycznej wyceny pozycjonowania

Proponuje postawić osobny serwis dla każdego miasta, połączyć je w siec, ładnie wypozycjonować, wzbogacić każdy o:

- lokalne forum dyskusyjne (na początek fikcyjni użytkownicy i sztuczne dyskusje + linki do konkretnych wątków na tym forum z innych forów regionalnych) - w celu przyciągnięcia i przywiązania użytkowników

- dział lokalnych ogłoszeń drobnych - oferty pracy, mieszkania, motoryzacja itp.

- baza noclegowa

- lokalny katalog stron.

Na samych reklamach zysk jest niewielki. Ale gdy dział ogłoszeń drobnych się rozkręci można będzie oferować ogłoszenia wyróżnione za płatność SMS, gdy serwis będzie popularny, właściciele hoteli i innych noclegów będą gotowi zapłacić nawet po kilkadziesiąt złotych za wpis w bazie noclegowej, a do tego (lokalny) katalog stron jako zaplecze, po osiągnięciu wysokiego PageRank można będzie sprzedawać linki i pobierać opłaty za rozpatrzenie wpisu lub dostać punkty w SWL.

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

Dzięki za odpowiedź.

Cóż, jest to faktycznie fajna propozycja, ciekaw jestem tylko czy z taką ilością stron, bazując na darmowych metodach uda mi się wskoczyć wysoko w wynikach. Pracy będzie na pewno dużo, mam nadzieję, że się zwróci :)

Odnośnie reklam, to całkiem fajne stawki są w adsense, szczególnie z frazą nocleg.

Ja bym stworzył zaplecze pod statlink standard/gold. - takie porządne, przede wszystkim z dużą ilością podstron z sensownymi artami. Sporo można pkt dostać, materiały masz, tylko troszkę podlinkować, żeby się wszystko pięknie poindeksowało, ewentualnie trochę mocniej żeby pr nabrało i pkt i kaska leci.

suitsquare.jpg.fce55e90692602c9bfcca3e324ebf2be.jpg

Sklep z kolorowymi skarpetkami Nanushki.com | A tu masz części do Enduro Producent części do enduro Enduro7.pl | Garnitury na miarę Suitsquare

Też mi się wydaje, że szkoda podpinać takie stronki pod SWL..

Zrobię tak, jak pisał fahofiec - sieć stronek, każda o innej miejsowości. Tak sobie myślę, ze nawet jezeli nie będę w TOP5 na daną frazę (nazwe miejscowosci), to pewnie i tak jezeli strona będize ładnie podlinkowana, znajdą się osoby chętne na kupno choćby linków, np 20zł/mc , co myślicie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności