Skocz do zawartości

Katalog?

MaxPan

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar postawić katalog.Mam dobra domene.pl ,porządny serwer,

katalog ma być na razie darmowy(w przyszłości możliwie że płatny),zyski z katalogu naprawdę mnie nie interesują,to nie znacze że jeżeli będą to oddam na kościół ;),planuje oryginalna grafikę,żadnego SWL,moderowany z działem XXX

Teraz zastanawiam się na skryptem

1)Seokatalog- plusy brak skutecznych podawarek,dobry suport,moim zdaniem dobrze przemyślane funkcje,brak lików w stopce.

- minusy,podejrzewam ze Google już ma bata na ten skrypt,skórki można zmieniać a skrypt na 100% już zdefiniowany, i zrobić z niego wartościowy będzie ciężko,może ja się mylę oczywiście B)

2) Joomla+sobi - plusy to brak dodawarki,>10000 skorek,łatwa edycja graficzna,duża ilość modów i pluginow,

- minusy mimo modyfikacji katalog na Joomla zawsze wygląda co najmniej dziwnie :P,rejestracja może odstraszać klienta,nu i nie wiedziałem jeszcze dobrego katalogu na Joomla B)

3) Otwarty zmodyfikowany odstrasza mnie ilość linków w stopce

4) EasyDir- jeszcze nie testowałem ale na pierwszy rzut oka ciężko będzie jego zmodyfikować na namiastkę oryginalnego katalogu.Niewiem jak w nim z płatnościami bo jeszcze nie doczytałem tematu na PiO

5)Skrypt autorki samie plusy ,minusem może być cena,rozumiem ze inwestować w projekt trzeba i mam taki zamiar,ale nie wiem jakiego rzędu to wydatek i czy ma to sens

Co polecacie profesjonaliści,bo ja traktuje to jak hobby ;)

Co do Joomli - to nie trzeba się rejestrować. Jak się dobrze zrobi to katalog nie będzie odstraszał. Poza tym dobrze się indeksuje. Mimo wszystko bardziej polecałbym Joomlę na katalog firm niż stron.

Problemem jest moderacja. Sobi nie ma automatycznego modułu do informowania o odrzuceniu wpisu (o akceptacji jest). Poza tym nie pilnuje adresów, tzn. kilka razy można dodać tę samą stronę. Nie pilnuje gdy ktoś dodaje podstronę. I jeszcze kilka innych.

W porównaniu do seokatalogu pod tym względem wygląda słabo - delikatnie mówiąc.

Starannie moderowany Katalog stron - PR4

Teraz-Wiedza.pl - katalog edukacyjny PR1

----> aplikacje Facebook <----

Ogłoszenia Legnica i katalog firm z Legnicy

Najlepiej to napisać skrypt katalogu samemu ponieważ na prosty skrypt to dużej wiedzy nie trzeba, poza tym taki skrypt zrobiony samemu można znacznie łatwiej modyfikować i rozbudowywać w miarę wzrostu wiedzy o programowaniu ;)

P.S. najlepiej tworzyć skrypt tak żeby był jak najbardziej otwarty na modyfikacje czyli wszystko się generuje automatycznie ale jest możliwość zmiany na własne wartości np. w meta tagach, kolorach kategorii, grafikach kategorii, opisach kategorii ,a nawet elementów szablonów na poszczególnych stronach.

Skuteczne i sprawdzone pozycjonowanie stron metodami wyłącznie white seo. Dobrej jakości polski ekogroszek z KWK Juliusz. Klimatyzacja i wentylacja liderseo.de

na allegro można kupić ten skrypt

https://allegro.pl/item1177205108_katalog_s...sms_dotpay.html 50pln

bez linków w stopce 75 PLN,za 100 sami instalują,na razie pisze z autorem o szczegóły działania skryptu ale wygląda całkiem niezłe.Można modyfikować jak chcesz,licencja na 1 domenę

Pytania- odpowiedzi:

Mam pytania ,czy wpisy można zamieszczać na stale?

Można ustawić odległą datę wpisu lub dokonać niewielkiej modyfikacji kodu aby wpisy była na stałe.

Czy istnieje możliwość pobierania płatności SMS za wpis a nie za promowanie(aktualnie oplata pobierana za ekspresowe rozpatrzenie zgłoszenia,jak onet :D

Nie, (taka możliwość ma byc w jednej z przyszłuch wersji skryptu)

czy skrypt sprawdza dostępność już strony w bazie przed dodaniem

Tak

,czy skrypt blokuje dodawanie podstron,

Tak

czy skrypt wysyła e-mail o zaakceptowaniu lub odrzuceniu wpisu?

Tak

na allegro można kupić ten skrypt

https://allegro.pl/item1177205108_katalog_s...sms_dotpay.html 50pln

mam postawiony jeden katalog na tym skrypcie -> https://www.erabiznes.info/

jestem zadowolony, bardzo prosta obsługa, istnieje możliwość skonfigurowania płatności SMS - ekspresowe dodanie wpisu bez moderacji administratora

pzdr

nafri

Poznaj i zrozum ten biznes... Dołącz nie czekaj aż doskonała okazja Cię ominie!

BO468x60.gif

jeśli jako hobby to kiedy ma ci sie zamiar znudzić ? bo ja też od 2004 traktuje to jako hobby :D

pozostaje jedno pytanie: jak bedzie z obciązeniem przy 30-60 tysiącach wpisów ?

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Generalnie skrypt jak skrypt. Musisz też zastanowić się na czym ci zależy i co potrafisz. Przy seokatalogu masz wsparcie techniczne. Przy innych skryptach może być tak, że z niektórymi problemami będziesz musiał walczyć sam.

Poza tym zobacz na czym stawiają katalogi inni. Często są to różne skrypty. Jeśli chcesz jeden katalog postawić to polecam seoka. Nie ma problemów z płatnościami. Przy innych skryptach różnie z tym bywa.

Starannie moderowany Katalog stron - PR4

Teraz-Wiedza.pl - katalog edukacyjny PR1

----> aplikacje Facebook <----

Ogłoszenia Legnica i katalog firm z Legnicy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności