Skocz do zawartości

Strony pod Statlink

moody

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wezmę się chyba za nabijanie punktów w Statlinku i mam kilka pytań do osób, które już z systemu korzystają:

1) Bardziej opłacalna jest "masówka", czyli X stron złożonych z głównej + 10 podstron po 1000 znaków czy mniejsza ilość bardziej dopracowanych stron (np. blog na wordpress + 25 artykułów albo mini-serwis tematyczny z 30 - 40 podstronami)?

2) Jakie domeny wybierać? W OVH.pl .com są dość tanie, ale czy tego samego efektu nie przyniosą tańsze waw.pl? Czy korzystanie z subdomen w dużym stopniu obniża ilość punktów ze strony?

3) Warto zadbać o PR dla stron pod statlink czy lepiej tylko zaindeksować i czas poświęcić na budowę nowych stron (przy założeniu, że nie mam własnego zaplecza, więc linkowanie stron tylko z ogólnodostępnych źródeł - precle, fora, katalogi)?

4) Jak wyliczać ten współczynnik treści i czy jest na tyle ważny, żeby zawracać sobie nim głowę?

Ogólnie rzecz biorąc wiadomo o co chodzi - żeby generować jak największą ilość punktów przy jak najmniejszych kosztach :D Nie chciałbym jednak się zbytnio rozdrabniać: zamiast 100 stron po 400pkt wolałbym 10 po 4000pkt.

Dzięki za odpowiedzi i wszelkie sugestie. Jak ktoś stawia strony pod statlink, to proszę od razu o wysłanie oferty na PW (zapewniam własne domeny, własny hosting i sam dostarczam artykuły!)

pozdrawiam

Michał

Ad. 1 - nie warto absolutnie się rozdrabniać, trzeba wyciągać jak najwięcej z domeny.

Ad. 2 - również polecam OVH. Domeny regionalne w Statlinku są punktowane jak subdomeny. A w Statlinku subdomena = 50% domeny.

Ad. 3 - o PR warto zadbać, osobiście mam stronę PR3 i generuje mi 3000pkt na domenie, pomimo, że ma mizerniutki site 15.

Poza tym warto zadbać o współczynnik treści do kodu, ma bardzo duże znaczenie w punktacji.

Pozdrawiam.

Dzięki :D Coś więcej o tym współczynniku treści do kodu? Jak go wyliczać, jak długi powinien być artykuł, żeby współczynnik być w miarę wysoki?

Z forami jest za dużo roboty, skupię się raczej na blogach na wordpressie. Podstrony powychodzą z tagów i gitara :D

1) Bardziej opłacalna jest "masówka", czyli X stron złożonych z głównej + 10 podstron po 1000 znaków czy mniejsza ilość bardziej dopracowanych stron (np. blog na wordpress + 25 artykułów albo mini-serwis tematyczny z 30 - 40 podstronami)?

nie rób stron na wordpressie do statlink standard, mają mały współczynnik treści. na domenach dobrze stawiać takie z 30 podstronami lub 50 podstronami, a subdomeny to zwykłe po 14 podstron

2) Jakie domeny wybierać? W OVH.pl .com są dość tanie, ale czy tego samego efektu nie przyniosą tańsze waw.pl? Czy korzystanie z subdomen w dużym stopniu obniża ilość punktów ze strony?

ovh.pl funkcjonalne

3) Warto zadbać o PR dla stron pod statlink czy lepiej tylko zaindeksować i czas poświęcić na budowę nowych stron (przy założeniu, że nie mam własnego zaplecza, więc linkowanie stron tylko z ogólnodostępnych źródeł - precle, fora, katalogi)?

warto dbać o PR, ale nie ma co też gardzić tymi z PR 0, wiele osób decyduje się na robienie stron do golda na stronach z PR, nawet niektórzy przenoszą je ze standard do golda. śmiało mogę stwierdzić, że 90% zamówień na standard idzie na pr 0

4) Jak wyliczać ten współczynnik treści i czy jest na tyle ważny, żeby zawracać sobie nim głowę?

jest mega ważny

A czy za domenę .pl/.tv otrzymujemy choć trochę więcej punktów niż za domeny com net biz info org i inne?

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

Statlink, a dlaczego?

Większe restrykcje pod względem jakości, linki na ZAINDEKSOWANYCH STRONACH, a nie jak w przypadku LINKME, gdzie nie przedłużałem domeny, a przez rok miałem jeszcze punkty, dużo stron z PR, dużo stron nie tylko pod wyszukiwarki, ale dla ludzi.. Wszystko się przekłada na większą ogólną moc.

Ostatnie pytanko: jak wygląda popyt na punkty Statlink? Wiem, że dość "bezpośrednie" pytanie. Chciałbym tylko wiedzieć czy jest w ogóle zwyczaj kupowania pkt w stałych systemach. Domyślam się, że jeśli już to od razu na dłużej, żeby linki nagle nie zniknęły...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności