Skocz do zawartości

Strony pod Statlink

moody

Rekomendowane odpowiedzi

z tego co widzę to dobrym motywem na statlinka są darmowe fora - przeglądając linki widzę, że czasami 1/4 jest właśnie tam - takie strony szybko chwytają pr, liczę, że zablokują możliwość dodawania czegoś takiego

linkme kiedyś było mega systemem, ale przy statlinku jest pozbawione wartości

• 1 miesiąc temu...
  • 6 miesięcy temu...

odświeżę trochę temat, bo mam parę pytań do osób mających doświadczenie z tym systemem.

zabieram się za stawianie małego zaplecza pod statlink - jak powinno aktualnie wyglądać aby każda stronka dawała min. 1000 pkt?

póki co postawiłem 2 stronki na świeżych domenach bez PR, na skrypcie piko cms, każda po 30 unikalnych podstron (1000-1400 znaków), ale już widzę że max na co mogę liczyć z tych stronek to ok 600-700pkt z każdej, więc raczej niewiele. czy to kwestia zbyt krótkich tekstów (wsp. treści uzyskałem 0.85)? czy może czegoś innego? dodam, że żadnych punktów ujemnych za wychodzące linki nie mam.

i jeszcze jedna sprawa - jak bardzo linkujecie swoje strony po dodaniu? ja póki co podlinkowałem tylko z kilkudziesięciu precli, ale to chyba nie wystarczy bo punkty naliczają się tragicznie wolno (ok. 28% wykorzystanych slotów po miesiącu od dodania strony). na pewno nie jest to kwestia tematyki, gdyż stawiam stronki w tych, w których jest największe zapotrzebowanie. co ewentualnie jeszcze mógłbym zrobić aby to przyspieszyć?

aha, dodam, że przeczytałem na ten temat już wszystko co było dostępne (pomoc, faq, forum statlink i to co się da na ten temat wygooglować), więc proszę o nie odsyłanie mnie w te miejsca :)

z góry dzięki za rady :)

Stawiaj nie na nowych tylko na przechwytywanych domenach z nazwą i historią tematycznie zbliżoną do kategorii w jakiej będzie strona. Jak podmienisz treści i layout na ten sam tematycznie to PR nie powinien spaść (w moich projektach spadł na n/a na jakieś 2 tygodnie i po przeindeksowaniu wrócił na swoje stare wartości) i już masz więcej pkt za sam PR.

A odnośnie zapełniania slotów to ja też mam ten sam problem tyle że na 2 nowych subdomenach. Cała treść jest w indeksie G i wykazuje mi ją statlink i mam zapełnione niecałe 50% a minęło już z 4 miesiące.

Katalog ślubny i katalog motoryzacyjny - zapraszam.

Lakiery samochodowe - wyjątkowe farby House Of Kolor

dzięki za radę, dla następnych stronek postaram się przechwycić jakieś domeny. ale chciałbym żeby z tych co już postawiłem też był jakiś pożytek, co więc zrobić żeby uzyskać z nich więcej punktów i szybciej? wiem, że od razu nie dostanę max punktów i trzeba trochę poczekać, ale póki co przydzielanie linków zupełnie stoi w miejscu, choć w tematyce jest duże zapotrzebowanie...

ktoś ma jeszcze jakieś pomysły? ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności